Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Gaan we weer... Blind: ‘Ik stond wel eens 13 punten achter’

Er is nog niets gespeeld. PSV gaat zeker weten nog punten verspelen. Thuis pakken we ze. We moeten nu aanhaken. Nog 28 finales. Als we alles winnen, worden we kampioen. Bereid je na de 3-0-nederlaag in Eindhoven maar weer voor op meer van zulks.

24 september 2018 - 12:01
blindcar-2
Blind verwacht dat alles op z'n pootjes terechtkomt... © Pro Shots

“Er is nog niets aan de hand,” luidde de boodschap van Daley Blind. De verdediger stond fris gedoucht de verslaggever van Fox Sports te woord, maar zijn oren waren al een dikke negentig minuten lang gewassen door de aanval van PSV.

Het cynisme is in Amsterdam inderdaad nooit ver weg, zoals de verslaggever terecht opmerkt, en dat heeft een reden. Ajax liep wederom in de aloude val van het opzetten van een grote mond om vervolgens niet met de voeten te spreken.

“Ik heb ook wel eens dertien punten achter PSV gestaan en dan stonden ze al te juichen en te dansen, maar wij veroverden de schaal,” vervolgt Blind. “Je kunt er nog weinig over zeggen en dit hoeft heus geen kop in de krant te worden, maar het seizoen is nog vroeg en we moeten zorgen dat we aanhaken.”

Sorry Daley, maar we kunnen niet om die uitspraak heen en hij moet wel in de kop. Niet om views te scoren, maar in de hoop dat er de komende tijd wat verstandigere teksten worden gesproken. De laatste jaren bleek een marge van vijf punten Ajax namelijk te machtig. En die dertien (verlies)punten achterstand was op AZ.

Er is dus wel degelijk iets aan de hand en dat wat er nu aan de hand is, had misschien voorkomen kunnen worden door op bezoek bij PSV een betere partij te voetballen. De tactiek – uitgestippeld door de trainer, volgens Blind – was misschien niet optimaal, maar ook op individuele basis werden amper voldoendes gescoord.

“Het is altijd achteraf praten om te stellen dat één pure verdediger niet voldoende is. Ik denk dat wij meer voetballend vermogen in de ploeg hebben, PSV heeft meer fysieke kracht en snelheid voorin. Dan moet je de restverdediging goed opstellen, maar dat hebben we niet altijd gedaan.”

De les van vijf maanden geleden – ook toen werd het 3-0 – is duidelijk niet geleerd, al stipt Blind aan dat hij toen nog voor Manchester United voetbalde. “Het is altijd achteraf. Het is de keuze van de trainer en als je goed staat, kun je veel oplossen. Wij stonden niet altijd goed.”

“PSV komt er een keertje uit en dan loop je achter de feiten aan. Wij creëren niet genoeg om PSV pijn te doen en laten het zelf liggen. We verliezen het op duelkracht. Ballen die ertussen vallen op het middenveld, waren allemaal voor PSV. Terwijl je zulke ballen moet winnen om in de wedstrijd te komen en te blijven.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >