Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Frenkie debuteert met assist op afscheidsavond Sneijder

Frenkie de Jong is international en Wesley Sneijder niet meer. Zo kun je de avond van het oefenduel met Peru samenvatten. Het Nederlands elftal zette een teleurstellend optreden weliswaar om in winst (2-1), maar het valt toch vooral te hopen dat Frenkie het lichtpuntje vormt.

06 september 2018 - 22:40
frenkiecarrrr
Ook Oranje draait binnen de kortste keren om Frenkie. © Pro Shots

De oefenwedstrijd tegen Peru wordt door zo'n beetje iedereen onthouden als de avond waarop na 134 interlands Sneijder afscheid nam van Oranje, behalve dan in huize De Jong. Het was toch wel een gemiste kans van Ronald Koeman dat Frenkie niet Sneijder mocht vervangen.

Misschien was het er ook niet het moment naar. Oranje leverde een barslechte eerste helft af, waarin Peru zelfs nog op voorsprong kwam. Ook de Ajacieden Daley Blind en Matthijs de Ligt konden hier niets tegenin brengen, zo zag een slechts half gevulde Johan Cruijff Arena.

Terwijl Sneijder uitgeleide werd gedaan, stond zijn opvolger op. Dat hopen we tenminste. Frenkie kwam het veld dan wel in voor Georgino Wijnaldum, hij nam het spreekwoordelijke stokje direct over van Sneijder. Goed vooruitdenken ging vooraf aan de 1-1, waarbij de debutant de assist verzorgde op Memphis Depay. Met een gelukje maakte Memphis daarna ook het tweede doelpunt.

Er was in het restant van de vriendschappelijke wedstrijd sprake van verbetering bij het Nederlands elftal, maar dan toch vooral omdat het echt niet slechter kon. Het moet zondag tegen Frankrijk in de Nations League echt stukken beter om niet tot figurant te worden gedegradeerd.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >