Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Eiting deelt geen voldoende uit, De Telegraaf volop

Het valt te hopen dat Carel Eiting zondag een beetje vroeg in slaap is gevallen. Eiting was vrij ziek van de gang van zaken bij PSV - Ajax en maakte zich op voor een zware avond. “Je kunt niemand een voldoende geven,” vond Eiting, maar De Telegraaf denkt hier anders over.

24 september 2018 - 14:57
eitingcar
Eiting blijkt een maatje te klein om PSV-uit te dirigeren. © Pro Shots

Tijdens fases van de topper waarin PSV een beetje aanzette oogde het elftal van Ajax nogal wankel. En met een wankele ploeg, win je niet van de koploper van de eredivisie. Weg uitzicht op de koppositie, weg goede gevoel van de laatste weken.

“Ik vind niet dat we er geen reet van bakten, maar we worden te gemakkelijk afgetroefd bij de goals en dan staat het ineens 3-0,” aldus Eiting in gesprek met AT5. “Het is moeilijk om snel na de wedstrijd een goede analyse te geven, maar we voetbalden tot de eerste fase (achterin, red.) en kwamen moeilijk tot goede kansen.”

Er kon vanuit Ajaxperspectief worden aangevoerd dat Matthijs de Ligt ontbrak, maar zo ver wil Eiting niet gaan. Hij was vooral van mening dat de spelers die wel present waren zichzelf zaken moeten kwalijk nemen, omdat er ondermaats werd gepresteerd.

“Uiteindelijk kun je niemand een voldoende geven,” luidde zijn antwoord op de vraag welk rapportcijfer hij voor zichzelf in gedachten had. “Voor een voldoende is met 3-0 sprake van een te groot verschil. Het zou ook raar zijn als ik nu met positieve dingen kom.”

Eiting gaf zichzelf en zijn teamgenoten dus een onvoldoende, maar als je de beoordeling van De Telegraaf checkt, valt op dat een 5,5 het laagste cijfer is. Frenkie de Jong, Kasper Dolberg en Eiting zelf kregen dit cijfer. Staat die 5,5 op je rapport, wordt het afgerond naar een 6 en ga je dus over.

Als je het zo bekijkt, zou Ajax nog best een aardige wedstrijd gespeeld moeten hebben. Helaas was dat niet het geval. Het slechte gevoel levert elders in De Telegraaf een zeer kritische beschouwing op ten opzichte van Erik ten Hag, die diverse tactische keuzes verkeerd zag uitpakken.

Mede op basis daarvan kwam Voetbal International weer met een analyse over de slangenkuil waarin de Johan Cruijff Arena bij tegenslag kan veranderen. En zo is de cirkel weer rond.

https://twitter.com/pvandrongelen/status/1044180537219461120

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >