Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Vitesse - Ajax

Plaatsing voor de Champions League en Ajax zag geen sterkhouders vertrekken in de laatste uren van de transferperiode. Het was geen verkeerde week, maar met Vitesse-uit op het programma moet de euforie het niet van de scherpte winnen. Daarom drie dingen die je over Vitesse – Ajax moet weten.

01 september 2018 - 13:39
UsershyraProjectsajax_dataimagesba652429907a2672dc120f45522edd2f_normal
De laatste keer dat Ajax won in De Gelredome. © Pro Shots

Vele voorzetten
Hoewel gokken op de voorzet een gedateerd recept zou zijn, valt er natuurlijk nog steeds gevaar mee te stichten en uit te scoren. Ajax en Vitesse schamen zich daar niet voor. Eerstgenoemde gaf dit seizoen al 73 voorzetten uit open spel; Vitesse 67. Vitesse gaf overigens wel vaker een succesvolle voorzet dan Ajax: 16 om 13.

Dat het zondag voorzetten zal regenen is volgens de statistieken dus een zekerheidje. Getuige de historie van Hakim Ziyech tegen Vitesse, is de kans groot dat er ook nog een succesvolle voorzet bij zit. Hij gaf drie assists in zijn laatste vier wedstrijden tegen de Arnhemmers.

Beide ploegen ongeslagen
Na een gelijkspel tegen Heracles en overwinningen op VVV-Venlo en FC Emmen is Ajax na drie competitieduels nog ongeslagen. Ook Vitesse wacht nog op zijn eerste nederlaag, na winst op FC Groningen en gelijke spelen tegen SC Heerenveen en AZ.

Gezien de historie van Vitesse – Ajax zou het zomaar kunnen dat beide ploegen ook na zondag nog ongeslagen zijn. In 33 edities won Ajax namelijk 14 keer; Vitesse 11 keer. In de afgelopen 3 confrontaties met Vitesse verloor Ajax zelfs drie keer. Opletten geblazen dus.

Dubbel jubileum Van de Beek
Donny van de Beek heeft zich, mede door de blessure van David Neres, teruggevochten in de basis. En het moet gezegd: niet onverdienstelijk. Ervan uitgaande dat de middenvelder ook tegen Vitesse speelminuten maakt liggen er twee mooie mijlpalen in het verschiet. Zo kan Donny de dertiende Eredivisiespeler worden die 50 keer wint in 65 duels. De laatste speler die dit flikte was PSV’er Alex in 2006.

Daarnaast gaat de international op voor zijn honderdste wedstrijd in het betaalde voetbal. De 21-jarige speelt vijfendertigmaal in Jong Ajax en tot op heden dus 64 keer in het eerste.

 

De aftrap van Vitesse - Ajax is zondag om 14:30. 

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >