Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Fortuna Sittard - Ajax

Na de pijnlijke nederlaag tegen PSV moet Ajax zich zien te revancheren in de competitie tegen Fortuna Sittard. Het uitduel met de Limburgse promovendus wordt voor het eerst in zestien jaar weer gespeeld in de eredivisie. Daarom drie dingen die je moet weten over Fortuna Sittard – Ajax.

29 september 2018 - 13:08
Origineel
De Ligt is in Sittard weer gewoon van de partij! © Pro Shots

De Ligt weer fit
Ajax moest het de laatste drie wedstrijden zonder Matthijs de Ligt doen. De captain liep in aanloop naar de wedstrijd tegen AEK Athene een lichte knieblessure op, maar is gelukkig weer volledig hersteld van de kwetsuur.

“Ik voel me fit. Ik heb geen last meer van mijn knie en ik ben klaar om weer op het veld te staan,” laat de negentienjarige verdediger weten aan AjaxTV. De Ligt speelde in anderhalve maand twaalf wedstrijden, dus aan ritme ontbreekt het niet. Hoogstwaarschijnlijk maakt de aanvoerder gewoon de negentig minuten vol.

Scheidsrechterswissel
Aanvankelijk zou Jeroen Manschot de leiding hebben over het duel met Fortuna Sittard, maar door een blessure wordt hij vervangen voor Pol van Boekel. Van Boekel floot dit seizoen al één keer eerder een wedstrijd van Ajax. Dat was het gewonnen uitduel met Vitesse (4-0). Tijdens die wedstrijd deelde de arbiter drie gele kaarten uit, waarvan geen een aan Ajax.

Van Boekel wordt in Limburg geassisteerd door grensrechters Charl Schaap en Johan Balder. Clay Ruperti fungeert als vierde official en Edwin van de Graaf neemt als VAR plaats achter de televisieschermen in Zeist. 

Weerzien met oude club voor Schuurs
Voor Perr Schuurs is het duel met Fortuna Sittard een bijzonder affiche. De verdediger kwam deze zomer over van de Limburgse ploeg en bewaart fijne herenneringen aan zijn tijd in Sittard. Schuurs leidde zijn team vorig seizoen als aanvoerder naar de eredivisie.

Schuurs maakte vooralsnog minuten bij Jong Ajax, maar debuteerde al wel in het bekerpotje tegen HVV Te Werve. Voormalig Ajaxverdediger Edo Ophof blikt op het digitale huis van Ajax vooruit op de wedstrijd in Sittard en ziet genoeg potentie in Schuurs. “Hij is een jongen die voldoende voetballende capaciteiten heeft om te slagen. Schuurs lijkt qua type erg op De Ligt. Misschien is dat ook direct zijn pech.''

“Nu is het voor hem zaak om langzaam te wennen aan het voetbal dat bij Ajax wordt gespeeld. Daar heeft hij tijd voor nodig en die moet je hem ook gunnen,'' besluit Ophof.

De wedstrijd tegen Fortuna Sittard begint zaterdagavond om 20.45 uur. 

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >