Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Ajax - AEK Athene

Nog even en dan gaan alle seinen op groen en mag Ajax los in de groepsfase van de Champions League. AEK Athene is de eerste opponent en aangezien een goede voorbereiding het halve werk is, volgen hieronder drie dingen die goed zijn om te weten!

19 september 2018 - 09:14
drie-dingen-1200
Kom op tijd naar de Arena om Tadic te zien schitteren. © Pro Shots

Vertrek op tijd richting Johan Cruijff Arena!
De strijd tussen Ajax en AEK Athene begint woensdag al om 18.55 uur en dat is dus al vrij vroeg op de avond. Zo vroeg dat je serieus even rekening moet houden met hoe laat je richting het stadion afreist. Je krijgt immers te maken met de avondspits. In het gebied van het stadion werken veel mensen die net naar huis willen als jij juist arriveert voor een avondje Champions League.

Dit alles heeft te maken met televisierechten. Fabian Nagtzaam, directeur van SV Ajax, vindt het voor de kleine Ajaxsupporter wel mooi. “Zo’n wedstrijd is hierdoor voor hen toegankelijker, maar voor volwassenen met een baan is het minder handig en leuk.” Overigens speelt Ajax de andere twee groepswedstrijden in de Arena - tegen Bayern München en Benfica - gewoon om 21.00 uur.

Spaanse arbitrage bij Ajax - AEK Athene
De scheidsrechter die er verantwoordelijk voor is dat de bal ook daadwerkelijk om 18.55 uur gaat rollen is de Spanjaard Carlos del Cerro. Hij fluit de wedstrijd in gang, waarbij hij wordt bijgestaan door zijn vlaggenisten Juan Yuste en Roberto Alonso. Er is ook nog een vierde official en die gaat door het leven als Alvarez Canton. Hij moet de trainers netjes in hun coachvak houden.

Mocht de naam van Del Cerro je overigens bekend voorkomen, dan kan dat kloppen. Vorig jaar floot hij ook al het uitduel met OGC Nice in de voorronde van de Champions League. Die wedstrijd eindigde in 1-1.

Ten Hag benadert duel met AEK op wiskundige wijze
Erik ten Hag was tijdens de persconferentie in aanloop naar de openingswedstrijd in de groepsfase vrij duidelijk over de intenties van zijn ploeg. “Als je in een poule met vier teams zit, dan moet je het gewoon wiskundig benaderen. Je moet elke thuiswedstrijd winnen om kans te hebben om door te gaan en woensdag is de eerste uitdaging.”

Het zijn teksten die we wel kennen. Ze zijn ook logisch. Wat moet je anders zeggen? Van onderschatting zal van Ajaxkant in elk geval geen sprake zijn, valt op te maken uit de woorden van de trainer: “AEK is een Europees geslepen ploeg. Ze weten hoe voetbal gespeeld wordt en kennen de wetten van Europees voetbal, waarbij het resultaat heilig is. We zijn zelfverzekerd, maar moeten niet denken dat we even gaan winnen van AEK. In de Champions League spelen alleen maar goede ploegen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >