Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dolberg maakt maandag eerste minuten bij Jong Ajax

Erik ten Hag kwam vrijdagmiddag met goed nieuws uit de ziekenboeg. Kasper Dolberg heeft zodanig veel vooruitgang geboekt in zijn herstel dat hij maandag speeltijd krijgt bij Jong Ajax.

14 september 2018 - 13:29
1200-dolberg
Kijk nou uit Lasse, straks weer geblesseerd! © Ajax Images

De beloften spelen op sportpark De Toekomst tegen Helmond Sport. Het duel wordt maandagavond om 20.00 in gang gefloten, hoogstwaarschijnlijk dus met Dolberg tussen de lijnen. De hardnekkige buikwandblessure waar hij mee kampte lijkt zo goed als verdwenen.

De Deense spits is er overigens zaterdagavond nog niet bij als Ajax thuis speelt tegen FC Groningen. De uitleg waarom bleek tijdens de persconferentie in aanloop naar dat treffen eenvoudig. “Anders mag hij maandag niet spelen bij Jong Ajax,” aldus Erik ten Hag.

De trainer roept al weken dat zijn elftal minimaal twee goede spitsen nodig heeft. Ten Hag is er dan ook maar wat blij mee dat de jonge spits op de weg terug is. De kans bestaat zelfs dat Dolberg opgenomen kan worden in de selectie voor de eerste thuiswedstrijd in de Champions League. Deze staat voor woensdagavond 19 september op het programma als AEK Athene op bezoek komt in de Johan Cruijff Arena.

Maar goed, laten we niet op de zaken vooruit lopen. Het is hoe dan ook even afwachten hoe de eerste speelminuten van Dolberg hem maandag vergaan en hoe hij fysiek uit het potje in de Keuken Kampioen Divisie komt. Feit is dat het voor alles en iedereen fijn is dat de jonge aanvaller weer wedstrijdminuten gaat maken.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >