Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Debutant Gravenberch enige blije Ajacied na PSV-uit

De gemiddelde Ajacied beleefde zondag een zware dag. Een dag en een editie van PSV-uit om snel te vergeten. Maar voor Ryan Gravenberch ligt dat net iets anders. Hij werd dankzij een invalbeurt de jongste Ajaxspeler in de historie van de club.

24 september 2018 - 13:23
graafcar
Dit is 'm: de man die Seedorf aflost als jongste debutant ooit. © Pro Shots

Gravenberch mocht zich in de 83ste minuut van de topper tegen PSV tussen de lijnen melden. De eindstand van 3-0 was toen allang bereikt en het wachten was in feite nog slechts op het laatste fluitsignaal.

Toch besloot Erik ten Hag nog een wissel door te voeren en zelfs een debutant het veld in te sturen. Dit alles maakt de wissel een tikkeltje apart, nog afgezien van hoe bijzonder het allemaal was voor de hoofdpersoon.

Gravenberch was 16 jaar en 130 dagen oud toen hij debuteerde en daarmee iets jonger dan Clarence Seedorf, die 16 jaar en 242 dagen oud was bij zijn debuut. “Het is jammer van het resultaat, maar ik heb wel mijn debuut gemaakt en ben er erg blij mee,” zegt hij.

“Ook al staat het 3-0, je gaat met een goed gevoel het veld in en je wilt jezelf laten zien,” vervolgt Gravenberch voor de camera van Ajax TV. “Beetje knokken, misschien nog een doelpunt maken en dan weet je nooit wat er gebeurt.”

Er gebeurde helaas niet veel meer, maar wat blijft staan is dat Gravenberch de jongste Ajaxspeler ooit is. “Eigenlijk wist ik dat al wel. Het record van Seedorf stond al iets van vijftien of twintig jaar, maar nu heb ik het eindelijk verbroken. Ik ben er heel blij mee.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >