Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Ligt hoopt tegen AEK op mooie wisselwerking met publiek

De spanning stijgt met de minuut, want Ajax mag bijna los in de groepsfase van de Champions League. AEK Athene komt woensdag langs en dan begint het miljoenenbal pas echt. Matthijs de Ligt hoopt op een magische avond.

18 september 2018 - 15:57
matthijs-1200
Ajaxsupporter De Ligt hoopt weer op een kolkende Arena © Pro Shots

Nog niet eens zo heel lang geleden zat de huidige aanvoerder van Ajax in het stadion als supporter om zijn cluppie aan te moedigen. Woensdag staat hij op het veld met de aanvoerdersband om zijn arm gerold. De tijd gaat soms snel.

“Als jonge jongen zat ik al op de tribune bij Champions League-wedstrijden,” stelt De Ligt met een glimlach. Hij zit naast zijn trainer tijdens de gebruikelijke persbabbel in aanloop naar een wedstrijd. De supporter in De Ligt weet hoe het voelt om Ajax aan te moedigen.

“Al die witte vlaggetjes, de spanning op de tribune... Ik weet hoe het voelt om als supporter wedstrijden van Ajax in de Champions League bij te wonen,” aldus de verdediger, die niet lang hoeft na te denken welke wedstrijd hem als supporter het meeste is bijgebleven.

'De samenwerking tussen spelers en publiek is een recept om samen mooie successen te boeken'

“Die wedstrijd tegen FC Barcelona die Ajax met 2-1 won in de Arena,” klinkt het stellig. “Dat was een wedstrijd met veel gezichten. Ajax was fantastisch in de eerste helft, maar de tweede helft was lastig, onder andere door een rode kaart.”

De Ligt heeft het natuurlijk over seizoen 2013/2014. Ajax won van de Spaanse grootmacht door treffers van Thulani Serero en Danny Hoesen. Van het huidige Ajax stonden Daley Blind en Joël Veltman in de startopstelling. Laatstgenoemde ontving kort na rust een rode kaart. Toch trok Ajax de overwinning over de streep in een kolkende Arena.

“De sfeer die de supporters die avond in de Arena creëerden, was geweldig,” herinnert De Ligt zich, al was er natuurlijk ook schrik vanwege een ongeluk, waarbij een supporter in de gracht viel. De Ligt hoopt dan ook op grotendeels hetzelfde recept tegen de Griekse landskampioen. “De steun van het publiek helpt ons echt. Die wisselwerking tussen spelers en publiek is een recept om samen mooie successen te boeken.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >