Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

CL-vlaggetjes met clublogo’s en datum keren terug!

De vraag wordt ons regelmatig gesteld. En zelfs op de vergadering van aandeelhouders is al eens om opheldering gevraagd. Waar zijn de ouderwetse vlaggetjes gebleven? Welnu, uitgerekend bij Ajax - AEK Athene keren die terug!

18 september 2018 - 16:15
vlaggetjescar
Dit zijn de vlaggetjes die door de hele JC Arena zijn gestoken. © Ajax Life

De Johan Cruijff Arena wordt tot in detail voorbereid op het gastheerschap van eindelijk weer een echte wedstrijd in de Champions League. En dus wordt er niets aan het toeval over gelaten. De Uefa zorgt dat de branding voor elkaar is, vlaggetjes worden gestoken.

De vrijwilligers steken andere vlaggetjes dan de laatste seizoenen het geval was, zo weet Ajax Life. Op de vlaggetjes waarmee woensdag wordt gezwaaid, keren de logo’s van Ajax en de opponent terug, net als de datum van de wedstrijd.

Het was lange tijd standaard dat er per wedstrijd vlaggetjes werden bedrukt, maar toen ging de leverancier failliet en begon een zoektocht naar een nieuwe. Die zoektocht is nu ten einde, zodat de vlaggetjes in volle glorie kunnen terugkeren.

Vanwege het plotse faillissement van de leverancier werden er in seizoen 2015/2016 zelfs drie wedstrijden helemaal zonder vlaggetjes gespeeld. Wat dat betreft is het zeer gepast dat de ‘oldskool’ vlaggetjes terugkeren tegen AEK Athene.

De eerdere CL-ontmoeting met AEK, tijdens het gouden jaar 1994/1995, betekende het debuut van de vlaggetjes. Ajax deelde vlaggetjes uit als alternatief voor het afsteken van vuurwerk. De vlaggetjes gingen nooit meer weg, het vuurwerk overigens ook niet.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >