Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Blind vermoedt dat het uitvak heeft staan genieten

Drie belangrijke punten, een droomstart, vier doelpunten, geen tegentreffers en jezelf uit luxe preventief laten wisselen. Daley Blind beleefde tijdens Vitesse-uit (0-4) een prima middagje.

02 september 2018 - 20:08
UsershyraProjectsajax_dataimagesd00c81fa62c850b7c1ed3990fd489638_normal
Blind stond geregeld te genieten van de aanvalsdriften voor hem. © Pro Shots

Door Sander Zeldenrijk

Daley gefeliciteerd. Hoe zag jullie voorbereiding op dit duel er uit? Vitesse is toch een beetje de angstgegner van Ajax...
“Daar hebben we het helemaal niet over gehad. Iedereen was ontzettend scherp en we hebben na Kiev laten zien dat we de lijn willen doortrekken. Door ons positiespel had Vitesse niets te vertellen. Die doelpunten gaven een enorme boost. We wilden de eerste helft ook blijven doorgaan en niet inzakken of achterover leunen. In de tweede helft werd het iets minder.”

Wat ontbreekt er nog aan dit Ajax?
“Vandaag weinig, denk ik.”

Benaderde de eerste helft dan de perfectie?
“Dat weet ik niet. Je zult bij het terugkijken altijd wel op dingen stuiten waarbij je misschien denkt dat je het anders of beter had kunnen doen. Maar als je bij rust met 3-0 voorstaat bij Vitesse en ook de manier waarop dan denk ik dat dat dik verdiend is.”

‘De manier waarop’. Leg dat eens uit?
“We hebben gespeeld zoals we dat graag willen. Van achteruit, kansen creëren en met durf en lef spelen. Ik denk dat we daarmee mooie aanvallen op de mat hebben gelegd. Dit was genieten voor het uitvak.”

Na een uur spelen ging je naar de kant en loste Carel Eiting je af. Waarom was dat?
“Ik had een wat stijve hamstring en toen ik naar het scorebord keek, leek het me verstandig om geen risico te nemen met twee wedstrijden van het Nederlands elftal.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >