Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Blind heeft van alles wat: 'Ben van nature geen leiderstype'

Daley Blind keerde deze zomer na vier jaar Premier League als verloren zoon terug op het Ajaxnest. Tijd voor een gesprek over speelminuten, sturing en leiderschap. “Ik ben van nature geen leiderstype.”

07 september 2018 - 11:31
blindcar
AMSTERDAM, Netherlands, 22-08-2018, football, season 2018 / 2019, Champions League Play-offs , Johan Cruijff ArenA , Ajax player Daley Blind during the match Ajax - Dynamo Kiev . final score 3-1

Erik ten Hag noemde Blinds terugkeer ‘geweldig voor Ajax’, goed voor het Nederlands voetbal en de speler zelf. Een ervaren speler die binnen de lijnen sturing kan geven aan het elftal. Blind kent de wetten van het internationale topvoetbal, heeft gogme, gevoel voor positie en een goede pass.

De trainer maakte zo direct duidelijk dat Blind dit seizoen een belangrijke rol in zijn ploeg heeft. Hij werd door de buitenwacht gebombardeerd tot leider, maar dat is niet iets waar-ie zich heel prettig bij voelt, zo blijkt tijdens ons interview.

“Ik ben van nature geen echt leiderstype. Ik groei in die rol. Ik wil het team en de spelers helpen. Laat ik het zo zeggen: je kunt ook een leider zijn door gewoon op het veld je ding te doen. Je hoeft niet alleen maar te lopen wijzen,” stelt Blind in onze krant Ajax Life.

'Het is niet zo dat ik in het veld even de tactiek verander als het niet loopt'

“Het heeft ook te maken met je instelling tijdens de trainingen en wedstrijden. Als je dat goed overbrengt, krijgen andere spelers daar energie van. Als ik dat zie bij Klaas Jan Huntelaar, neem ik dat ook nog steeds over.”

Het is duidelijk: Blind ziet Huntelaar binnen de groep als een natuurlijke leider. Wie nog meer? “Dusan… en Matthijs groeit elke week in zijn rol als aanvoerder. Voor de duidelijkheid: ik zeg niet dat ik helemaal geen leiderstype ben. Ik kan jongens wel helpen.”

“Mensen mogen ook van me verwachten dat ik de jonge jongens aanstuur. Maar het is natuurlijk niet zo – zoals her en der werd geschreven – dat ik dan in het veld maar even de tactiek moet veranderen als het niet loopt. Dat is gewoon heel lastig.”

Als je benieuwd bent naar het volledige interview met Daley Blind, ren dan naar de brievenbus en sla onze nieuwe krant open! Als je de krant nog niet ontvangt, sluit je dan aan bij SV Ajax!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >