Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bijzonder: 'schopper' Te Wierik beloond met shirt Huntelaar

Shirtje wisselen is en blijft een mooi fenomeen, zelfs in het hedendaagse voetbal. Het shirt van Klaas Jan Huntelaar bleek nogal gewild op de avond van Ajax – FC Groningen. Toch is het best bijzonder dat het uiteindelijk in de tas van Mike te Wierik belandde.

17 september 2018 - 11:54
shirtkjhcar
Het shirt van Huntelaar was wel bij meer Groningers in trek. © Pro Shots

Te Wierik had tijdens de wedstrijd moeite om zijn handen en voeten thuis te houden, alsof hij voor het affluiten al graag van shirtje wilde wisselen. Het was alles bij elkaar wonderbaarlijk dat Groningen wegkwam zonder ook maar een gele kaart.

Ondanks al die overtredingen werd Te Wierik beloond met het shirt van Huntelaar. Hij mag hiervoor teamgenoot Deyovaisio Zeefuik dankbaar zijn, die alle mogelijke middelen inzette om het shirt van de nummer negen te bemachtigen.

“De vader van Te Wierik is een grote fan van Huntelaar,” maakte Zeefuik duidelijk in gesprek met De Telegraaf. Spelers van Ajax mogen twee wedstrijdshirts gratis van de hand doen, vanaf nummer drie moet er worden betaald. “Klaas verdient genoeg,” is Zeefuik stellig.

Overigens is met name Dusan Tadic van mening dat de spelers die ‘schade’ simpeltjes kunnen en moeten ophoesten, als hier tegenover staat supporters hiermee het cadeau van hun leven wordt bezorgd. Die supporter was dit keer dus de vader van Te Wierik.

Zeefuik zelf bezorgde Ajax ook een cadeautje door de penalty te veroorzaken waaruit de openingstreffer viel, waarna de score werd uitgebouwd naar 3-0. De rechtsback vond de strafschop nogal gemakkelijk gegeven.

“Er was heel licht contact tussen mij en Tagliafico, maar het was zeker geen duw, zoals de scheidsrechter zegt. De VAR had het in mijn ogen moeten terugdraaien. Het speelt uit bij Ajax kennelijk mee dat er even eerder al een doelpunt was afgekeurd.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >