Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Alle spelers moeten even luisteren naar Tadic over PSV-uit

Het is misschien goed als Dusan Tadic eventjes het woord neemt in aanloop naar PSV-uit. En herhaalt wat hij tegen diverse journalisten vertelde. De Serviër blikte vooruit op de topper in Eindhoven en verwacht dat het fifty-fifty wordt.

21 september 2018 - 10:22
tadicpsvcar
Tadic klinkt realistischer dan sommige ploeggenoten. © Pro Shots

We hebben Ajacieden door de jaren heen grote woorden horen gebruiken. De laatste tijd ging dat meestal over inhaalraces of het titelfeestje van PSV verpesten en ook nu kan de kleedkamerdeur van de lampenclub weer worden beplakt met diverse uitspraken.

Lasse Schöne bedoelt het niet zo kwaad, maar merkt wel op dat Ajax de koppositie gaat veroveren en ook Andre Onana voorspelt in zijn Toto een overwinning voor Ajax. Grote woorden krijg je soms als een boemerang terug, dus laten we een voorbeeld nemen aan Tadic.

“Ik denk dat het een mooie wedstrijd wordt. Ook een wedstrijd die goed is voor het Nederlandse voetbal. Beide ploegen zijn goed bezig en staan nu tegenover elkaar, dat wordt interessant,” aldus Tadic tegenover diverse media, waaronder Ajax Life.

“Er bestaat geen perfect moment om PSV te treffen, dus ook niet na een 4-0-nederlaag tegen FC Barcelona. Het hangt van de vorm van de dag af en het is echt fifty-fifty, denk ik. Zoals ik ook niet denk dat de winnaar van zondag, als die er komt, kampioen wordt. Wat het resultaat ook wordt, er is nog niets beslist.”

Tadic hoopt uiteraard dat Matthijs de Ligt en Klaas Jan Huntelaar beschikbaar zijn, maar achter beiden staat nog een vraagteken. David Neres kan in ieder geval gewoon spelen, daarover bestaan geen zorgen. En met name voorin kan Ajax best wat schuiven.

Tadic: “We moeten ons goed voorbereiden. Niet alleen puur voor PSV-uit, maar voor alle wedstrijden. De jonge spelers in onze groep leren dat ze iedere drie dagen klaar moeten zijn voor een wedstrijd. Ze moeten hun lichaam telkens weer prepareren om goed fit te zijn.”

“We moeten als Ajax gewoon ons spelletje spelen. Pressen en aanvallen, volgens de filosofie van de club. We weten hoe we moeten spelen, dat zit in ons DNA. We moeten zondag dus ook zo spelen. PSV heeft ook een goed team, staat niet zomaar eerste. Het gaat er echt om spannen, we gaan het wel zien.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >