Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen trapt seizoen af met overwinning op PEC Zwolle

Ajax Vrouwen is het nieuwe competitieseizoen gestart met een overwinning. Op sportpark De Toekomst werd PEC Zwolle met 3-1 verslagen. De dames legde een prima eerste helft op de mat, maar lieten na rust niet veel meer zien.

08 september 2018 - 10:58
AjaxVrouwenPEC-e1536396996975
Er was drie keer reden tot juichen! © Sjoerd Tullenaar

De ploeg van Benno Nihom opende na zeventien minuten de score toen Liza van der Most de bal panklaar op het hoofd van Ellen Jansen legde. Ook het tweede doelpunt aan Ajaxzijde werd gemaakt door Jansen. Kika van Es zette de nieuwkomer met een fraaie steekbal een-op-een met de Zwolse keepster. De spits maakte het kunstje vervolgens keurig af.

Via een afstandsschot wist PEC Zwolle de spanning kort voor rust toch nog terug te brengen in de wedstrijd. Lang konden de bezoekers niet van de aansluitingstreffer genieten, want enkele minuten later tilde Marjolijn van den Bighelaar de marge weer naar twee.

In de tweede helft had Ajax Vrouwen nog maar weinig in te brengen. Op twee kansen na waren het de Zwollenaren die de leiding hadden over de wedstrijd. Doelpunten bleven uit en dus eindige het duel in 3-1.

Ajax Vrouwen neemt het goede gevoel mee naar aanstaande woensdag, als ze het thuis opnemen tegen Sparta Praag in de eerste wedstrijd van de UEFA Women’s Champions League.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >