Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen ondanks schrikmomentje door in Champions League

Het is Ajax Vrouwen gelukt om zich te kwalificeren voor de tweede ronde van de Champions League. Net als de heenwedstrijd werd ook de return gewonnen van Sparta Praag. Twee goals gemaakt door Vanity Lewerissa volstonden voor een plekje bij de laatste zestien.

26 september 2018 - 20:07
vrouwencar-1
Lewerissa was belangrijk voor de ploeg met twee treffers. © Pro Shots

Ajax Vrouwen trapte op Tsjechische bodem af in de wetenschap dat het 2-0 voor stond, maar die marge werd na een krap halfuurtje spelen gehalveerd. Christina Burkenroad vond namens Sparta Praag het net en liet de gedachten bij de Amsterdammers afdwalen naar een jaar geleden.

Het ging toen namelijk mis in de terugwedstrijd, ondanks een overwinning op eigen bodem. Dit scenario herhaalde zich nu gelukkig niet. Gelukkig volgde er geen tweede schrikmomentje na de eerste achterstand – inclusief voorronde – dit seizoen in Europees verband.

De tweede helft was amper onderweg of Lewerissa had al twee keer gescoord. De vleugelspeelster kwam deze zomer over van PSV en bewees haar toegevoegde waarde. Zowel in de 50ste als 52ste minuut was het raak. Dankzij deze twee doelpunten moest Sparta Praag er maar liefst vier maken.

Dat scenario zou zich natuurlijk nooit voltrekken. Trainer Benno Nihom was zo zeker van zijn zaak dat hij de doelpuntenmaakster naar de kant haalde en ook aanvoerster Lois Schenkel beleefde de slotfase vanuit de dug-out. Nihom, Lewerissa en Schenkel maakten zich al klaar voor een derde doelpunt, maar Kelly Zeeman wist een stafschop niet in een doelpunt om te zetten.

Hoe dan ook kwalificeerde Ajax Vrouwen zich voor de tweede ronde van de Champions League, wat inhoudt dat het nu behoort tot de zestien beste vrouwenploegen van Europa. De tegenstander wordt 1 oktober bekend, als de Uefa de loting uitvoert. Het is dan mogelijk topploegen als FC Barcelona, Olympique Lyon en VfL Wolfsburg te loten.

Het toernooi voltrekt zich volgens het aloude knock-outprincipe: de winnaar gaat door net zo lang tot de finale wordt bereikt en er een winnaar kan worden aangewezen.

https://twitter.com/AjaxVrouwen/status/1044998733518245888

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >