Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen in evenwicht tegen FC Twente

Alle ogen zijn dit weekeinde gericht op de eredivisietopper tussen Ajax en PSV, maar ook Ajax Vrouwen speelde een heuse competitietopper. De dames van Benno Nihom gingen op bezoek bij FC Twente. De wedstrijd kende geen winnaar en dus werden de punten verdeeld: 2-2.

22 september 2018 - 11:34
AjaxVrouwen640-e1537608690950
Jansen deed haar oude ploeg pijn door twee keer te scoren. © Ajax Images

Al na twee minuten spelen lag de bal in het vijandelijke doel. De Twentse verdediging was nog niet helemaal wakker en speelde de bal terug op de eigen keepster. Ellen Jansen jaagde vervolgens goed door, waardoor de doelvrouw van Twente de bal tegen de Ajaxspits aan schoot en de goal in rolde.

Jansen – die vorig jaar nog in dienst van Twente speelde – maakte later ook haar tweede doelpunt van de avond. Een voorzet viel precies voor de voeten van de nummer negen en een-op-een met de keepster faalde ze niet.

Ajax Vrouwen zat op rozen in de rust, maar wist ook dat het niet mocht verslappen. Twente was voor de thee al meerdere malen gevaarlijk geweest en zag zelfs een treffer afgekeurd worden

Toch lukte het Ajax Vrouwen niet om te voorsprong in de tweede helft vast te houden. In een kleine drie minuten tijd werd een ruime marge van twee doelpunten weggegeven. Renate Jansen tekende in de 71e minuut voor de aansluitingstreffer en schoot vervolgens ook de gelijkmaker tegen de touwen.

Dinsdag reizen de dames af naar Tsjechië. Daar wacht een confrontatie met Sparta Praag in de return van de UEFA Women's Champions League. Ajax Vrouwen verdedigt in Praag een 2-0 voorsprong.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >