Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen geven vast goede voorbeeld in Champions League

De Ajax Vrouwen voetbalden zich woensdagavond naar een knappe 2-0-zege op Sparta Praag in de Uefa Women’s Champions League. Over twee weken speelt de ploeg de return in Tsjechië.

13 september 2018 - 09:32
vrouwen-1200
Speelsters Ajax boekten vast een fijne zege in de CL! © Ajax Images

Met de mooie overwinning op sportpark De Toekomst gaf de ploeg van coach Benno Nihom vast het goede voorbeeld voor Ajax 1. Het team van Erik ten Hag speelt woensdag zijn eerste groepsduel in de Champions League als AEK Athene op bezoek komt.

De Amsterdames begonnen fel aan de wat rommelige wedstrijd tegen de Tsjechische opponent. De speelsters zetten goed druk, maar het lukte ze niet om dit vast te houden. Na een klein half uurtje spelen kwamen de bezoeksters dan ook een stuk beter in de wedstrijd. Een tegengoal hing in de lucht, maar een afstandsschot van Andrea Staskova spatte uiteen op de lat.

De rust deed de thuisploeg duidelijk goed, want in de tweede 45 minuten zouden de Ajax Vrouwen orde op zaken stellen. Het was de Finse Iina Salmi die de Sparta Praag-goalie omspeelde en uit een lastige hoek de openingstreffer voor haar rekening nam. De assist was ook prima en kwam op naam van Vanity Lewerissa.

De treffer brak het verzet van Sparta Praag volledig. Kort na de openingsgoal mocht Kelly Zeeman aanleggen voor een vrije trap. Ze mikte deze vanaf links heerlijk in de verre bovenhoek, waardoor Ajax wederom kon juichen op een sfeervolle De Toekomst.

Gescoord werd er niet meer en dat was goed nieuws. De nul houden in een thuiswedstrijd is natuurlijk lekker en maakt dat de uitslag een ideale uitgangspositie is voor de returnwedstrijd over twee weken in Praag.

Als het de Ajax Vrouwen lukt om ook in Tsjechië aan de goede kant van de score te blijven, dan plaatst de ploeg zich voor de laatste zestien van de Uefa Women’s Champions League.

Mooie dingen!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >