Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Life 6: Eerherstel na de zeperd

De eerste officiële nederlaag van het seizoen kwam hard aan in Eindhoven. Tijd om te treuren is er met de duels tegen Fortuna Sittard en Bayern München niet. We moeten door. En dus ligt er op de vertrouwde vrijdag ook weer een editie van Ajax Life voor onze leden klaar.

28 september 2018 - 08:46
AL-krant-1200
Vers leesvoer voor onze leden! © Ajax Life

De zeperd tegen PSV kwam keihard aan, maar mag de voorpret van het prestigieuze oktoberduel tegen Bayern München natuurlijk niet verpesten. Bijna vierduizend Ajacieden zullen hun club komende dinsdag in de Allianz Arena steunen. Uiteraard blikken we in onze krant uitgebreid vooruit op dat duel.

Verder spraken we uitgebreid met routinier Lasse Schöne. De inmiddels 32-jarige Deen speelt binnenkort zijn 250ste wedstrijd voor Ajax. Hoe ziet hij zijn eigen ontwikkeling en spel? Wat vindt hij van de jonge garde die nadrukkelijk op de deur klopt en hoe ziet hij zijn rol als controleur? Lasse nam uitgebreid de tijd om deze vragen (en vele anderen) te beantwoorden. Uiteraard kun je – zoals onze vaste lezers van ons gewend zijn – kans maken een door Lasse gesigneerd shirt te winnen.

In onze historische rubriek Onder de Loep ervaren we dat het Ajax in het verleden ook nog wel eens slechter verging dan afgelopen zondag. Zo beschrijft Menno Pot de herfst van 1988: Ajax slechtste maand ooit. De trainer stapte op, het voortbestaan van de club was serieus in gevaar.

We spraken ook met Jonge Schare-lid Bradley Bodemeijer. Hij stond voor de aftrap van Ajax – AEK Athene op het veld als vlagwapperaar. Het leverde een mooi inkijkje op in de belevenissen van deze twaalfjarige geluksvogel.

Onze shirtjesexpert David Endt belicht in de rubriek Tweede Huid het uitshirt uit het seizoen 2004/2005. Een zeldzaam gebruikt shirt, dat seizoen gereserveerd voor twee clubs die elkaar toen ook in de Champions league zouden tegenkomen: Ajax en Bayern München.

Davids tweede bijdrage gaat over de naweeën van de pijnlijke afscheidswedstrijd die Johan Cruijff kreeg tegen Bayern München. Menig Ajacied hoeven we de uitslag niet meer te vertellen, maar wat waren de gevolgen van die 8-0-zeperd in het Olympisch Stadion?

Wil jij deze verhalen lezen en profiteren van andere voordelen als lid? Sluit je dan aan bij de Supportersvereniging Ajax. Onze krant Ajax Life is niet te koop in de winkel en wordt alleen verstuurd naar leden van SV Ajax.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >