Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

AEK mist in JC Arena groot deel van vaste voorhoede

Net als Ajax bereikte ook AEK Athene de Champions League via de voorronde. Maar de prijs die het betaalde, was een stukkie hoger. De Griekse kampioen kampt in aanloop naar de eerste groepswedstrijd met maar liefst drie schorsingen.

18 september 2018 - 13:27
schorsingcar
Drie geschorste spelers van AEK missen het eerste groepsduel. © Sjoerd Tullenaar

Kortom, het wordt puzzelen voor trainer Marinos Ouzounidis. AEK liep de schorsingen op tijdens de voorronde en dan met name tijdens de play-offs, waarin het stuitte op Vidi FC. Die Hongaarse club ken je wellicht beter onder de naam Videoton.

Het tweeluik tussen AEK en Vidi liep uit op een verhitte strijd, waarbij niet minder dan vier rode kaarten vielen te noteren. Maar liefst drie keer werd een speler van AEK weggestuurd, waardoor de club nu met de nodige schorsingen worstelt.

Anastasios Bakasetas moet nog één wedstrijd schorsing uitzitten na een overtreding die een beetje deed denken aan de charge die Vaclav Cerny maandag bij Jong Ajax uitvoerde. Aanvallers die verdedigen willen nog wel eens problemen geven, zoals nu ook weer bleek.

Linksback Hélder Lopes deelde in de slotfase van de return tegen Vidi dan weer een kopstoot uit, zo’n beetje onder de ogen van de scheidsrechter. AEK moest de slotfase met tien man zien te overleven. Het liep goed af, maar de schorsing bedraagt vier wedstrijden.

De offensief ingestelde Marko Livaja vierde kwalificatie voor de groepsfase van de Champions League door na het laatste fluitsignaal Danko Lazović in de onderbuik te schoppen. Ook dit leverde vier duels brommen op, want de Uefa bleek onverbiddelijk. AEK kon nog in beroep, maar voor het duel in Amsterdam maakt dit geen verschil.

Om de presentielijst van de tegenstander nog eventjes compleet te maken: een andere aanvaller, Lucas Boye, kwam dit prille seizoen nog nauwelijks in actie vanwege blessureleed en is ook niet van de partij.

We merken woensdag om 18.55 uur van welke invloed al die schorsingen gaan zijn op Ajax - AEK Athene. De geschorsten zijn wel weer beschikbaar voor de return, aangezien dit de vijfde groepswedstrijd betreft.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >