Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
[

Stoeltje 63: Haarspoeling

Het begint me steeds meer op te vallen dat Lasse Schöne me steeds minder opvalt. Niet lullig bedoeld, hij is een belangrijke speler geworden, maar Ajax hoort toch niet te afhankelijk te worden van het type-Schöne. En dat was tegen Dinamo Kiev (3-1) zeker niet het geval. Dit kan een leuke jaargang worden.

23 augustus 2018 - 01:01
UsershyraDesktopajax_dataimages72fa5f04d6a568c40d2b8fcc93fa8289_normal-2

Bij de 1-1 schoten nog veel negatieve scenario’s door mijn hoofd. Zou de jonge ploeg wel het hoofd weten te bieden tegen taai gecounter? Ziyech gaf met zijn individuele kwaliteit, bij de 2-1, het antwoord. Ja, dat weten ze. Met spelers als Hakim, Tadic en toch ook Tagliafico en Onana kan dit nog een leuk seizoen worden. Is dit al een leuk seizoen, eind augustus.

Wat mij betreft mag Ziyech wat vaker man van de wedstrijd worden. Maar qua populariteit zal hij het moeten blijven afleggen tegen clublieveling Donny van der Beek. Daar zal geen kleurspoeling wat tegen kunnen doen. Misschien ook maar goed.

Hakim kan in de luwte aan zijn genialiteit werken. Hij moet overigens wel net genoeg gewaardeerd worden om bij Ajax te blijven. Persoonlijk denk ik dat dit seizoen zonder de vrijzinnige Drontenaar er een stuk minder rooskleurig uit zou zien. Deze wedstrijd was al lastiger geweest. Maar nu ziet alles er dus prima uit.

Zou de jonge ploeg wel het hoofd weten te bieden tegen taai gecounter?

De tweestrijd is trouwens nog zeker niet gespeeld. Het Kievdoelpunt maakt het potje daar nog enigszins spannend. 2-0 voor hen is niet enorm ondenkbaar. Houdt Ajax het hoofd koel?

In dat opzicht is de wedstrijd tegen FC Emmen ook interessant. Zij zullen gebrand zijn op resultaat. Eindelijk eens voor het echie in de Johan Cruijff Arena. Ajax zal meer met Dinamo Kiev bezig zijn. Weer zo’n valkuil waar Ten Hag wat op verzinnen mag.

Een geboren en getogen Emmenaar gaat met me mee. Voor hem is het niet zomaar een potje. Zijn favorieten spelen voor het eerst op het hoogste niveau. Het is een vriend die ik veel gun, maar deze zaterdag toch even niet.

Die schaal mag ook wel weer eens gewonnen worden. Na Ajax - Dinamo Kiev is dat alleen maar een kwestie van tijd. Kon het maar altijd eind augustus zijn.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >