Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
[

Stoeltje 63: Dromen

Voor fanatieke Helmondcup-volgers is Ajax vooralsnog een briljante cuphouder. Je zou haast denken dat ze het er om doen. Twee gelijke spelen achter elkaar. Tegen Heracles Almelo (1-1) zelfs pas in de slotfase een nederlaag voorkomen. Toch past een mooie verhaallijn voor een obscure Twittercompetitie niet helemaal bij de ambities van ons aller Ajax, hoop ik.

11 augustus 2018 - 22:48
UsershyraDesktopajax_dataimagesf811b8c5cbbed687dcfa6aabb6a0dfeb_normal-2

Zo’n domper past wel weer prima bij een eerste competitiewedstrijd. Zeker na vlagen veelbelovend voetbal in serieuze zomerse Europese wedstrijden. Dromen blijven nog even dromen. Aan de realiteit moet nog veel gesleuteld worden. Je ziet dat er veel mogelijk is, het moet er alleen nog uitgetoverd worden.

Zelf was ik er helaas niet bij. 18.30 uur aftrappen is lastig. In veel fases van mijn leven was het ideaal geweest. Zo’n loos stukje tijd tussen dag en nachtprogramma. Nu – als vader van twee kinderen van wie ik de leeftijd nog in maanden oplepel – is het de spits. Om er ook op deze rare tijd bij te zijn, moet ik nog wat verzinnen. Ook voor mij is het nieuwe seizoen wennen.

Zo’n domper past wel weer prima bij een eerste competitiewedstrijd.

In onze plaats, mijn seizoenkaartmaat is nog op vakantie, ging een vriend met zijn negenjarige zoontje. Zelf een goed voetballertje, die vaak in Ajaxkleding rondloopt. Wat zou zo’n matig potje met hem doen? Ach, het is waarschijnlijk een gezond portie realiteit waar elke supporter ooit aan moet geloven. Of je nu voor IJsselmeervogels bent of Real Madrid.

Stel dat Ajax kampioen wordt, dan was hij erbij toen het team nog neergezet moest worden. Pakken ze geen prijs, dan zag hij dat op die zaterdagavond hartje zomer al aankomen. Op zijn garderobe zal het ongetwijfeld geen invloed hebben. Dat zal volgend jaar ook met uit- en thuisshirts gevuld blijven. Dat heeft voor hem nu al overduidelijk niet zoveel met actueel voetbal te maken.

Het seizoen is begonnen en dat is hoe dan ook lekker. Nog alle tijd om te dromen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >