Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
[

Welke Ajacieden klaarden klus tegen Dinamo Kiev?

Tijd voor een nieuwe quiz! Het is tenslotte de week van de heenwedstrijd tegen Dinamo Kiev. Ajax gaat eindelijk weer strijden om een startbewijs voor de Champions League en aan tweeluik met de Oekraïners bewaren we nu eenmaal goede herinneringen.

20 augustus 2018 - 11:28
UsershyraDesktopajax_dataimages4acb9535e302edccd9ee23f6f0a39c32_normal

Maar weet jij ook nog aan wie wij die goede herinneringen uit de zomer van 2010 te danken hebben? Dat is de grote vraag die in dit quizje centraal staat. Gemeten over twee wedstrijden gebruikte Ajax vijftien spelers.

Naar de namen van die vijftien spelers zijn wij op zoek. Je krijgt vijf minuten de tijd om de juiste namen in te vullen. We hebben het hier wel over de selectie van het seizoen van de derde ster, dus meer tijd heb je in principe niet nodig.

We zoeken alleen spelers, dus we geven alvast weg dat Martin Jol toentertijd nog trainer was van Ajax en stiekem waren we toen ook nog maar wat blij met hem. Een paar weken later verloor Ajax echter kansloos met 2-0 van Real Madrid, wat de opmaat vormde voor de Cruijffrevolutie.

Hoe dan ook, tijd om te quizzen. Doe je best, veel succes gewenst!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >