Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Nerveuze Tagliafico wil ondanks schorsing mee naar Kiev

Wat een heerlijk avondje! We konden maar liefst drie keer juichen en het was genieten geblazen, niet in de laatste plaats van Nicolas Tagliafico. De linksachter speelde een belangrijke rol in het terugdringen van Dinamo Kiev, maar is geschorst voor de return waarin Ajax een voorsprong van 3-1 verdedigt.

23 augustus 2018 - 11:25
UsershyraDesktopajax_dataimages8fda1df68ad7ccb23f80c6765be34e57_normal
Tagliafico leverde de assist bij de belangrijke 3-1. © Sjoerd Tullenaar

Door Kevin Van Nunen

Nico, jouw Engels is veel beter dan mijn Spaans. En we doen dit interview toch niet op camera. Zullen we het gewoon in het Engels proberen?
“Oké, dat is goed. Misschien gebruik ik soms wel een woordje Spaans tussendoor.”

Ajax heeft met 3-1 gewonnen, gefeliciteerd! Wat vond je van de wedstrijd?
“Het was een moeilijke wedstrijd, maar de eerste helft was erg goed. Het is jammer dat Dinamo Kiev ook een doelpunt maakte, maar wij scoorden drie keer en dus hebben we een goede uitslag neergezet. We willen graag naar de Champions League en moeten het in Kiev afmaken. We zijn er dichtbij, maar nog niet helemaal zeker.”

Vooraf teken je ervoor om met 3-1 te winnen, maar Ajax kreeg kansen op meer. Baal je dat er geen vierde treffer viel?
“Ik herken dat gevoel, maar zo gaat dat. Dinamo Kiev had ook een tweede keer kunnen scoren en dan is de situatie helemaal anders. Toch werkt het wel zo: als je kansen krijgt voor een vierde doelpunt, denk je aan wat er had kunnen gebeuren. Het is gek dat het nog niet is beslist, maar we hebben goed gespeeld. Dat weet de tegenstander ook. Het wordt niet gemakkelijk in Kiev, maar we moeten gewoon voetballen, voetballen, voetballen en precies hetzelfde doen.”

De eerste helft was ontzettend intens, beleefde je dat op het veld ook zo?
“Ja, heel erg! We hadden doelpunten nodig en als je dan scoort, is dat goed. Heel erg goed. De eerste keer dat ik op de klok keek, waren er al 35 minuten gespeeld. Na rust speelden we meer relaxed, ik weet niet hoe dat komt. Het gebeurde in Luik ook al. De score is in ons voordeel en dan ben je toch een beetje vermoeid. We moeten juist druk blijven zetten. Wat in Luik gebeurde, mag ons in Kiev niet opnieuw overkomen. We moeten ze onder druk zetten, in de eerste en tweede helft. Als we tijdens het uitduel scoren, denk ik dat we ons plaatsen.”

Was de eerste helft jouw beste 45 minuten voor Ajax?
“Nee! Ik denk dat Standard-thuis nog beter was, de eerste helft dan. En mijn eerste wedstrijd voor Ajax, tegen Feyenoord, ging ook heel erg goed. Ik denk dat we goed gespeeld hebben, maar of dit mijn beste wedstrijd was? Dat weet ik niet. Ik voel me in ieder geval heel erg goed.”

Kun je iets vertellen over jouw link met Tadic?
“Dusan is een heel goede voetballer, een echte teamspeler. We hebben een prima connectie. Die ontstaat door hard te werken, maar van nature zit er ook iets. Dusan is een goede speler, dat maakt het voor mij ook gemakkelijker. Hij is slim en geeft goede ballen. Als hij naar binnen trekt, krijg ik de vrijheid om eroverheen te gaan.”

Waar heb jij geoefend op die goede voorzetten van je?
“Trainen, trainen, trainen! Ik train er altijd op. Het hoort bij mijn positie op het veld om voorzetten te geven, al was het in Argentinië anders. Daar kwam ik vaker onder druk te staan, maar Ajax heeft veel balbezit zodat ik mee naar voren kan. Dan ga ik buitenom en kan ik in alle vrijheid een voorzet geven.”

En hoe komt het dat jij zo goed kunt koppen?
“Dat zit in mijn genen! Dankzij mijn vader, denk ik. Een andere verklaring heb ik niet. Mijn timing is ook in orde. Dat is belangrijk, want ik ben maar klein.”

Eventjes over de return, je bent geschorst...
“Gele kaarten krijg je soms in het voetbal. Ik ben strijdlustig en probeer mijn passie over te brengen op het team, maar dan krijg je soms ook een gele kaart. Wat voorop staat, is dat we hebben gewonnen. Ik hoop dat ik mee mag naar Kiev, ook al ben ik geschorst. Ik vind het heel lastig om een wedstrijd op televisie te kijken. Daar word ik nerveus van. Nee, dat vind ik helemaal niets.”

Op de achtergrond gebaart de persvoorlichtster al voor de tweede keer dat onze tijd erop zit.

Een vraagje nog: nu snel naar huis om met de hond te spelen?
“Natuurlijk. Of met mijn vriendin!”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >