Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Weer fitte Van Leer kan niet wachten om te beginnen bij NAC

Doelman Benjamin van Leer verhuist voor één seizoen naar het Rat Verlegh Stadion in Breda. Ajax en NAC hebben overeenstemming bereikt over een verhuur van de keeper.

30 augustus 2018 - 09:20
UsershyraProjectsajax_dataimages44229521f4dfd5de8bd31482aac36e3e_normal
Van Leer moet ritme hervinden bij NAC Breda. © Pro Shots

Van Leer kwam vorig jaar over van Roda JC, waar hij veel indruk maakte. Eenmaal in Amsterdam ging het sportief niet zoals vooraf gehoopt, mede door vervelende blessures.

Onder andere een gescheurde achterste kruisband verhinderde Van Leer om echt aan te haken in Amsterdam. Tijdens de voorbereiding op dit seizoen was duidelijk dat de keeper ritme miste. Zodanig zelfs, dat Kostas Lamprou hem in de pikorde inhaalde.

Dat scenario schreef zichzelf al tijdens de voorbereiding. Na de 3-1-verliespartij tegen Nordsjælland spraken we Van Leer hier al over. Hij stelde toen al dat het niet zeker was dat hij de vaste tweede keeper van Ajax was. “We moeten vechten voor ons plekkie. Dat is gezonde concurrentie en dan horen we over een tijdje wel hoe of wat,” legde hij toen uit.

Als derde keeper in Amsterdam was het perspectief op speelminuten wel heel gering. Zeker omdat de 26-jarige Van Leer, gezien zijn leeftijd, geen wedstrijden mag spelen voor Jong Ajax. Een tijdelijke verhuizing was dus gewenst, in de hoop om vorm en ritme terug te vinden. NAC Breda wierp een reddingsboei en Van Leer had deze al snel klemvast.

Op de website van NAC laat de goalie weten zin te hebben om te beginnen bij de Parel van het Zuiden. “Ik sta te popelen om weer onder de lat te staan en in volle stadions te spelen. Toen NAC zich vorige week meldde, werd ik direct enthousiast.”

“Die echte voetbalsfeer, het altijd volle stadion, de oprechte betrokkenheid. Dat vind je niet snel in Nederland,” spreekt Van Leer teksten die de supporters van NAC vast graag horen. “Ik ben fit, klaar om alles te geven en kan niet wachten om voor die fanatieke aanhang te spelen.”

Het is voor Van Leer te hopen dat hij zichzelf hervindt in Breda. Na dit seizoen keert hij in principe terug in Amsterdam, waar hij nog tot en met 30 juni 2021 onder contract staat. Dominik Kotarski schuift een plekje door en is, naast doelman bij Jong Ajax, nu derde in de pikorde achter Lamprou.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >