Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

VDBeek of Labyad mogelijke vervanger Neres tegen Kiev

Het is geen verrassing dat David Neres de belangrijke heenwedstrijd tegen Dinamo Kiev niet gaat halen. De Braziliaan kampt met een verrekking in de hamstring, opgelopen bij VVV-Venlo (0-1) in De Koel. Erik ten Hag moet dus puzzelen.

21 augustus 2018 - 16:00
UsershyraDesktopajax_dataimages2c08cea9856339bf5948cf45a461eb9a_normal
Wie gaat nu diepte in het spel van Ajax brengen? © Pro Shots

De trainer kon tijdens de persconferentie richting het thuistreffen met de Oekraïners niet zeggen hoe lang Neres is uitgeschakeld. “Ik heb geen idee hoe lang het gaat duren. Het duurt geen weken, maar we durven ook niet te zeggen dat hij volgende week weer beschikbaar is. Het ziet er niet slecht uit, maar we moeten van dag tot dag kijken hoe het zich ontwikkelt,” aldus Ten Hag, die alvast bevestigde dat FC Emmen-thuis voor Neres sowieso onhaalbaar is.

“We zullen hem tegen Dinamo erg missen,” stelde Ten Hag. “Het moet nu van andere spelers komen.” Welke andere spelers dat zijn, liet de oefenmeester uiteraard nog even in het midden. Er moet worden gezocht naar een oplossing waarbij Ajax diepte in zijn spel blijft behouden. Precies dit is een aspect waarin Neres de laatste weken een belangrijke rol speelde.

Ten Hag haalde de eerste helft in Venlo nog maar eens aan. Die was volgens de trainer onder andere goed omdat Neres diepte in het spel van de Amsterdammers bracht. Dat was ideaal voor Dusan Tadic en Hakim Ziyech, die de Braziliaan naar hartenlust konden wegsturen met handige passjes.

Na het uitvallen van Neres moest Zakaria Labyad die rol overnemen, maar de van FC Utrecht overgekomen speler kwam daarbij niet helemaal uit de verf. Ten Hag vindt dat het beter moet, maar stelt ook dat spelers even tijd nodig hebben om zich aan te passen. “Hij moet nog wel een tandje bijschakelen. Spelen tegen de top is gemakkelijker dan in de top. We gaan hem helpen, maar hij moet het wel zelf doen.”

Of Labyad tegen Dinamo Kiev de vervanger wordt van Neres is maar zeer de vraag. Ja, het is logischerwijs een mogelijkheid, beaamde Ten Hag, maar er zijn alternatieven. “Donny is ook een optie, als je her en der wat schuift in de opstelling,” stelde de trainer. Bij het opstellen van Van de Beek zou Ziyech bijvoorbeeld wat meer van de flanken kunnen spelen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >