Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van harde woorden naar complimenten in Ajaxkleedkamer

Een zichtbaar zelfverzekerde Erik ten Hag stapte na afloop van Ajax – Standard Luik (3-0) de perszaal binnen. De geplaagde trainer weet hoe opportunistisch de voetbalwereld in elkaar steekt en dat de euforie nu plots weer groot is. Ten Hag blijft er kalm onder en stelde dat dit het Ajax was dat hij graag ziet.

14 augustus 2018 - 23:28
UsershyraDesktopajax_dataimages4c7a324be962fd4ad7647f8e8075e3d3_normal
Ten Hag instrueert VDBeek voor een invalbeurt. © Pro Shots

Door Floris Roos

“We leverden op een heel erg slecht veld een heel goede prestatie,” trapte Ten Hag zijn analyse af. “De ploeg opereerde als een collectief. Tadic en Ziyech waren van positie gewisseld. Mede daardoor was veel druk naar voren en diepte in het spel. Ik heb echt genoten van mijn ploeg en dat heb ik ze in de kleedkamer ook gezegd.”

In diezelfde kleedkamer ging het afgelopen zaterdagavond beduidend anders. Ten Hag gaf toe dat het na de valse eredivisiestart flink had gedonderd. “Er zijn zaterdag harde woorden gevallen in de kleedkamer. Door mij en de staf, maar ook tussen spelers onderling. Dat is ook goed,” wist de trainer.

Nu was alles anders. “Dit moeten ze elke wedstrijd brengen. Ze zaten er vanaf de allereerste minuut bovenop. Ze toonden een geweldige spirit. We verdedigden hoog en met lef. Het druk zetten was goed en we hadden veel diepte in het spel bij balbezit. Daar had Standard het moeilijk mee.”

De trainer weet ook dat het tegen Dinamo Kiev weer een stukje beter moet. En tussendoor speelt Ajax ook nog uit bij VVV-Venlo. Daar zal Ajax een andere mentaliteit moeten tonen dan thuis tegen Heracles (1-1). Ten Hag maakt zich daarover geen zorgen. “Ik verwacht wel dat de spelers snappen dat je niet een wedstrijd kunt starten, zoals we thuis tegen Heracles deden. VVV is nu de belangrijkste wedstrijd. De spelers zien die urgentie ook.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >