Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

VDSar hoopte stiekem op CL-confrontatie met oude clubs

Algemeen directeur Edwin van der Sar is logischerwijs prima te spreken over de loting voor de groepsfase van de Champions League, maar baalde stiekem ook wel een heel klein beetje. Hij lonkte naar groep H, maar Ajax belandde in groep E.

31 augustus 2018 - 11:05
UsershyraProjectsajax_dataimagesd1dc6b517a6c8684e3b50dba25c8c7e0_normal
Van der Sar hoopte Juventus en Manchester United te treffen. © Pro Shots

De reden voor de voorkeur van Sar is prima te verklaren en dat doet hij dan ook zelf in gesprek met Ajax TV. “Ik zat eigenlijk te hopen op groep H, de groep met Juventus en Manchester United,” vertelt de voormalig topkeeper met een vette glimlach.

Van der Sar kwam als speler uit voor Juve en United en had zijn oude clubs graag getroffen op het allerhoogte niveau. “Maar uiteindelijk zitten we met deze jongens in groep E,” klinkt het ook best tevreden.

'Deze jongens' zijn in dit geval Bayern München, Benfica en AEK Athene. Opponenten waar de algemeen directeur ook met plezier naar uitkijkt.

“Bayern München is een club waar we een goede band mee hebben. Ook met de directie daar zijn we goed. Ik speelde zelf in 1995 nog de succesvolle halve finale met Ajax tegen Bayern. Het wordt sowieso een interessante ontmoeting. Erik ten Hag heeft daar ook een verleden als coach van het tweede elftal, dus laten we hopen dat hij daar goed in de keuken heeft gekeken.”

De Griekse opponent AEK Athene is voor Van der Sar ook een oude bekende. “Daar hebben Ajax en ikzelf ook een verleden mee. In 1994 troffen we ze in de groepsfase. Die club ligt ons goed als Ajax zijnde, denk ik.” Halverwege de jaren negentig won Ajax tweemaal van de Grieken. In het Olympisch Stadion werd het 2-0 en uit wonnen de Amsterdammers met 1-2.

De derde tegenstander in groep E is het Portugese Benfica. “Een mooie club met veel traditie,” weet Van der Sar. “Ze brengen ook altijd veel goede spelers voort, ook jeugdspelers. Voetbaltechnisch weet ik niet wie ze allemaal hebben lopen, maar het lijkt mij een heel mooie ploeg om tegen te spelen.”

Van der Sar stelt dat Ajax zich de komende weken goed gaat voorbereiden op de Champions League, maar weet ook dat zondag Vitesse-uit alweer op het programma staat. Dat gaat allemaal gewoon door en er mag niet gemorst worden. “Daar moeten we drie punten halen, vlak voor de interlandbreak. Daarna begint het echte werk in de Champions League. Precies wat we allemaal wilden bij Ajax.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >