Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Teleurgestelde VDBeek wil geen stoere praatjes verkopen

Voor Donny van de Beek is de start van het seizoen toch even slikken. De Ajacied moest ook tegen Standard Luik een plekje zoeken op de reservebank en zag als invaller hoe zijn Ajax een 0-2-voorsprong weggaf in Sclessin (2-2). Toch ging het na afloop over zijn reserverol.

07 augustus 2018 - 23:47
UsershyraDesktopajax_dataimages8d059045d2e5f6c568ad272920611423_normal
Donny baalt behoorlijk van zijn reserverol. © Pro Shots

Van de Beek stelde na het laatste fluitsignaal tegenover een draaiende camera van Voetbal International dat hij de wedstrijd vanaf de bank met spanning had bekeken. Dat hoor je toch vaak, dat het vanaf de zijlijn spannender is dan als je zelf binnen de lijnen staat.

“Elke keer als die bal dan voor het doel komt, dan schrik je. Op zeker moment zag je ook wel dat de tegengoal eraan zat te komen. Als je naar de tweede helft kijkt dan mogen wij niet zeuren, dan is 2-2 uiteindelijk wel een terechte uitslag.”

Hoewel Ajax gedurende de eerste helft begon met swingen, had het na tien minuten ook zomaar op achterstand kunnen komen, zag ook Van de Beek. “We lieten Standard veel te veel schieten van rond de zestien. Dat lieten we continu toe en we kwamen er ook een aantal keer goed mee weg, maar de tweede helft ging het steeds minder. De uitslag volgende week in de Arena maakt me niet uit, als we maar doorgaan. Daar gaan we met zijn allen hard voor werken.”

De middenvelder stak zijn teleurstelling over zijn reserverol na afloop niet onder stoelen of banken, maar klonk ook heus reëel. “Ik blijf honderd procent mijn best doen en zet me vol in. Dan is de keuze aan de trainer. Maar het is wel moeilijk natuurlijk. Ik heb het wel eens eerder meegemaakt en het blijft lastig, maar ik blijf alles geven.”

Eerder gaf Van de Beek nog aan dat hij sowieso bij Ajax zou blijven. Maar een rol als bankzitter had hij daarbij vanzelfsprekend niet in zijn hoofd. De Ajacied weet dat hij met de situatie moet dealen, maar hij zwakt zijn uitspraak dat hij ‘zeker bij Ajax blijft’ in elk geval al wat af. Dat valt bij de achterban natuurlijk niet heel lekker.

“Nou ja, dat weet ik niet. Dat ga ik niet zeggen,” stelt Donny nu op dezelfde vragen over zijn aanblijven in Amsterdam. “De situatie is nu anders dan in het begin en we zullen zien. Ik wil gewoon spelen. Met deze rol neem ik geen genoegen, maar het ligt ook aan mezelf. Ik kan wel stoere praatjes hebben, maar zolang ik hier ben moet ik alles geven en mijn best doen. Ik ben met deze rol niet tevreden, maar het is ook aan mij om beter te laten zien.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >