Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Uefa start onderzoek naar incidenten in Johan Cruijff Arena

Ajax speelt tegen Dinamo Kiev in een ramvolle Johan Cruijff Arena. Mooi, want Ajax kan alle vocale steun gebruiken richting wat hopelijk de route wordt richting een ticket voor de Champions League. Wel doet Ajax een beroep op supporters om geen vuurwerk af te steken en de trappen vrij te houden.

21 augustus 2018 - 15:04
UsershyraDesktopajax_dataimages6e81eae920aef2b661a0a5157ea6c012_normal
Thuis tegen Standard was er vooral veel moois op de tribune! © Sjoerd Tullenaar

De Uefa is namelijk een onderzoek gestart naar het afsteken van vuurwerk in de Arena en het blokkeren van trappen tijdens de duels met Sturm Graz en Standard Luik. Hoewel Ajax stelt de steun vanaf de tribunes ontzettend te hebben gewaardeerd, doet het een expliciet beroep op supporters om vuurwerk dit keer achterwege te laten en trappen vrij te houden.

De club stelt in het verleden bij dergelijke incidenten hoge geldboetes te hebben gekregen en acht het niet ondenkbaar dat ook de huidige onderzoeken resulteren in boetes. Ajax waarschuwt zelfs dat de Uefa bij herhaaldelijke overtredingen kan overgaan tot sluiting van een deel van de tribunes bij wedstrijden of zelfs tot (voorwaardelijke) uitsluiting van Europees voetbal. 

Het mag duidelijk zijn dat helemaal niemand daarop zit te wachten. Ajax en de Supportersvereniging Ajax doen dan ook een dringend beroep aan de supporters om woensdagavond in het stadion geen vuurwerk af te steken en de trappen begaanbaar te houden. Dit om nieuwe boetes en mogelijke zwaardere sancties te voorkomen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >