Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

TV-tip der tv-tips: tijd voor Van Gaal bij Zomergasten

Grote kans dat je vanavond niets hebt ingepland. Maar als dat per ongeluk nu toch het geval is, dan willen we je eraan herinneren dat je tijd moet maken voor Louis van Gaal als Zomergast. De oud-trainer van Ajax wordt vanavond maar liefst drie uur lang geïnterviewd.

05 augustus 2018 - 00:01
UsershyraDesktopajax_dataimages062e542007fb71edbd3eb748beeb890f_normal
Drie uur lang Van Gaal, wij gaan er voor zitten. © Pro Shots

Van Gaal schuift aan bij presentatrice Janine Abbring en neemt tv-fragmenten mee die hij graag met Nederland wil delen. Aan de hand van de fragmenten die Van Gaal selecteert, neemt het gesprek een wending. Al vanaf de aankondiging kan niemand wachten op deze aflevering van Zomergasten.

En vanavond is het dan zo ver. Zomergasten begint om 20.15 uur op NPO 2 en duurt dus de hele avond, met aansluitend de keuzefilm van Van Gaal: Moneyball. Moneyball is een film die gaat over sport en geld en het principe hoe je door slim te zijn ook als niet rijke club kunt winnen.

“Het is een eer om gevraagd te worden. Hoewel het niet als een verrassing kwam, want vorig jaar was ik ook al gevraagd,” reageerde Van Gaal bij zijn onthulling als Zomergast. “Het zal een avond worden over de mens en de coach Louis van Gaal. Voor mijn familie zal het herkenbaar zijn, voor de rest van Nederland eventueel een openbaring.”

Van Gaal brak als voetballer niet door bij Ajax, maar stond als trainer aan het roer toen de club een zeer succesvolle tijd beleefde. Het hoogtepunt was uiteraard het winnen van de Champions League in 1995, dankzij het puntertje van Patrick Kluivert. Later coachte hij ook FC Barcelona, Bayern München en Manchester United, net als AZ.

Ook was Van Gaal twee keer bondscoach. De eerste keer miste hij het WK, de tweede keer bereikte hij met het Nederlands elftal de halve finales om uiteindelijk derde te worden. De rode draad al die tijd zijn Van Gaals emotionele, stekelige of zelfs vijandige uitingen richting de pers. Naar eigen zeggen is dat vooral bedoeld om zijn spelers te beschermen.

Kortom, we zijn benieuwd. Drie uur lang Louis van Gaal!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >