Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Trainer wil Sturmen tegen Ajax en het graz opvreten

Heiko Vogel toonde zich na de heenwedstrijd onder de indruk van het spel van Ajax, maar de trainer van Sturm Graz geeft natuurlijk nog niet op. Vogel heeft eens goed nagedacht en weet dat hij met zijn ploeg maar één kans heeft op succes: Sturmen! En het graz opvreten.

01 augustus 2018 - 10:30
UsershyraDesktopajax_dataimages4f43817f28499d126c84d5b0efba74ab_normal
De spelers van Sturm zijn niet van plan hun poot terug te trekken. © Pro Shots

Het valt te hopen dat de storm die Sturm Graz wil ontwikkelen van een hoger niveau is dan onze woordgrap, anders voetbalt Ajax zo onder de druk uit. Het lijkt er sowieso op dat de Ajacieden het hoofd koel moeten houden, want het idee is echt dat in de Merkur Arena alle remmen losgaan.

“Het heeft gewoon geen zin om met de handrem erop te spelen, we moeten risico's nemen. Grote kans dat we gevaarlijke situaties voor ons doel gaan zien, grote kans dat Ajax kansen krijgt als het countert, maar we kunnen niet anders,” kondigt Vogel aan tijdens zijn persgesprek.

“Als je er niet van houdt om hachelijke situaties voor ons eigen doel te zien, dan kun je woensdag beter naar een ander stadion gaan,” vervolgt de trainer. Sturm Graz hoopt geleerd te hebben van de heenwedstrijd, waarin het Ajax zeker in de eerste helft vrij baan gaf.

De gasten kwamen toen overigens met duidelijke andere intenties uit de kleedkamer, maar na de eerste tegenstoot van Ajax was het gedaan. David Neres werd onderuit geschoffeld en de bal ging op de stip, waaruit de 2-0 viel.

Sturm Graz wist in het restant de schade te beperken, waardoor het nu tenminste nog voor een moeilijke opdracht staat. Dat is nog altijd beter dan volslagen kansloos zijn. En het missen van diezelfde kansen kan Ajax nog een heet avondje in de Merkur Arena opleveren, als het aan Vogel ligt.

De trainer hoopt dat ook de warme Oostenrijkse zomer van positieve invloed blijkt. “Ajax is dan misschien voetballend beter, wij hebben meer energie. We hebben een langere voorbereiding gehad en moeten dus een beter ritme hebben. Alles wat net even anders loopt dan je zou denken, kan in ons voordeel werken. En precies daar moeten we het van hebben. Als het aan mij ligt, gaan we stormen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >