Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Trainer Dinamo Kiev blijft strijdvaardig richting return

De eerste slag ging verloren, maar de strijd is nog niet gestreden. Dat is de boodschap die Aleksandr Khatskevich uitdraagt na het verlies (3-1) in Amsterdam. Dinamo Kiev moet in de return tegen Ajax twee keer scoren. Khatskevich denkt dat dit mogelijk is.

24 augustus 2018 - 11:56
UsershyraDesktopajax_dataimages7aecc66a53ffbc2925b9940d2a0974ab_normal
Hoe waardevol gaat dit uitdoelpunt nog blijken...? © Pro Shots

Dinamo Kiev creëerde tijdens het heenduel niet superveel kansen, maar liet wel zien op een hoger niveau te kunnen voetballen dan Sturm Graz en Standard Luik. De Belgen wisten in eigen huis Ajax al in de problemen te brengen, dus de ploeg is gewaarschuwd.

“We hebben in de tweede helft aangetoond dat Ajax zich niet comfortabel voelt als wij aan de bal zijn,” merkte Khatskevich op. “Alleen leden we te veel balverlies, net als voor rust trouwens. Ik weet alvast zeker dat het in Kiev een andere wedstrijd wordt.”

Ajax begint de return met een voorsprong van 1-3 en moet ervoor zien te zorgen dat de thuisclub geen twee keer doel treft. Dan zit het sowieso goed. Zelf een doelpunt maken is al helemaal een ingrediënt voor het succesvol afronden van de Champions League-voorronde.

“Ajax speelde volle bak op de aanval, dat bood en biedt ons kansen in de tegenstoot. We probeerden over het midden van het veld aan te vallen, door gebruik te maken van korte passes. En ook in Kiev gaan we aanvallen. Maar we vergeten de verdediging heus niet,” vervolgde de Wit-Rus.

Of Ajax in het Olympisch Stadion van Kiev wordt geconfronteerd met Denys Garmash is nog eventjes de vraag. Middenvelder Garmash werd in de rust gewisseld en stiekem had zijn trainer hem al eerder naar de kant willen halen, zo blijkt.

“Denys voerde zijn taken niet goed uit. Maar een speler al voor rust naar de kant halen? Dat wil je iemand niet aandoen,” aldus Khatskevich, die dus serieus rekening houdt met een inhaalrace van zijn elftal. “Het wordt in Kiev een heel andere wedstrijd, het is zeker nog niet gespeeld.”

De wedstrijd wordt zeker zin anders omdat Erik ten Hag niet kan beschikken over Nicolas Tagliafico. De linksback is geschorst. Ondertussen doet Ajax er alles aan om David Neres klaar te stomen voor de terugwedstrijd. De Braziliaan kampt met een blessure aan zijn hamstring.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >