Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag ziet zijn ploeg naar elkaar groeien en geniet

Het is heus, het is echt: Ajax speelt Champions League. We zetten het nog maar eens duidelijk neer, want het is een prachtprestatie. De ploeg van trainer Erik ten Hag overleefde drie voorronden en zit donderdag in de lotingballetjes!

29 augustus 2018 - 08:56
UsershyraProjectsajax_dataimages82fc39edc39ae2040dd4a10a868f79ca_normal
Borst vooruit. Het mag. Het moet. © Pro Shots

Voor de camera bij Veronica reageert de trainer zichtbaar vol trots. “Dit is genieten. Hoe deze groep in zo’n korte tijd naar elkaar is gegroeid… We zijn op de goede weg en gaan de Champions League in. Dat is geweldig. Het is nog vroeg, maar dit moeten we doorzetten.”

Ajax was maar liefst vier jaar afwezig op het allerhoogste Europese podium, maar is nu dan eindelijk terug waar het zo ontzettend graag wil zijn. Ten Hag voelt dat er nog meer in het vat zit. “Er zit heel veel lucht naar boven in deze groep, al moeten we nu genieten. Het kampioenenbal, daar hoort Ajax thuis.” 

In de mixed zone kreeg Ten Hag de vraag of Ajax op de valreep nog iets gaat doen op de transfermarkt met de inmiddels verzekerde miljoenen van de Champions League. “We hebben een hele goede spelersgroep. Laten we eerst zorgen dat we die bij elkaar houden,” reageert de trainer onder andere tegenover Ajax Life.

“Tot nog toe is het bij elkaar houden gelukt en ik denk dat kwalificatie voor de Champions League voor spelers zeker een reden is om hier te blijven. Je ziet dat er iets aan het groeien is in deze groep en dat is prachtig om mee te maken.”

Soortgelijke woorden sprak de coach ook voor de draaiende camera's. “Staf en spelersgroep; het wordt een eenheid. Je ziet het gebeuren. Daar moeten we op verder bouwen.”

Toch maakte Ajax het zichzelf knap lastig door een heel rijtje opgelegde kansen te missen. Daardoor bleef het veel langer spannend dan nodig in Kiev. “Het is een punt van verbetering,” weet Ten Hag ook. “We moeten veel effectiever zijn en meer scoren, dat is duidelijk. Als ik straks in de relativeringsmodus kom, zal ik het hen onder de neus wrijven.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >