Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag ziet plezier en scherpte bij spelers richting Graz-uit

Zeg eens eerlijk, was er bij jou sprake van opluchting na de met 2-0 gewonnen thuiswedstrijd van Ajax tegen Sturm Graz? Bij ons wel, al was het maar omdat het geboden spel reden gaf tot een goed gevoel. Ajax is er echter nog niet en moet woensdag in Oostenrijk scherp voor de dag komen wil het Europees voetbal veiligstellen.

01 augustus 2018 - 09:30
UsershyraDesktopajax_dataimagesc7b6c173b721d8e2c2dcd81c3fb66f49_normal
Met de mentaliteit zit het in de selectie wel goed, weet Ten Hag. © Pro Shots

Tijdens de persconferentie in aanloop naar het tweede treffen met Sturm Graz vroegen we Erik ten Hag hoe het gevoel in de groep was, daags na het eerste treffen met de Oostenrijkers. Gaf het resultaat in de Johan Cruijff Arena de spelers een boost? Was er ook bij de spelersgroep enige opluchting waarneembaar?

“Nee, nee, opluchting niet,” stelt Ten Hag met een glimlach, als Ajax Life hem die vraag voorlegt, al gaf hij wel toe een goed gevoel te hebben overgehouden aan het duel. “Spelers mogen daar dan best even van genieten, maar daarna ga je weer snel over tot de orde van de dag.”

Ten Hag stelde tijdens de persbabbel in de Merkur Arena dat hij in de heenwedstrijd veel dingen goed had zien gaan, maar dat er echt nog dingen over blijven die voor verbetering vatbaar zijn. “Daar zijn we vervolgens mee aan de slag gegaan,” stelde de coach dan ook droogjes.

Onze logische vervolgvraag was dan ook: wat kan er dan precies beter en waarmee zijn staf en spelers aan de slag gegaan? Ten Hag kon er tijdens het korte perspraatje logischerwijs niet veel dieper op ingaan. “Dat wordt wel heel voetbaltechnisch allemaal. Het was de eerste wedstrijd van het seizoen. Wat verwacht je? Dat alles gelijk loopt zoals het moet gaan? Dat is natuurlijk niet zo.”

We verwachten dat zeker niet. We zijn eigenlijk allang blij dat Ajax in de heenwedstrijd een vrij hoog niveau haalde en het is alleen maar goed als er ‘nog lucht naar boven is’, zoals Ten Hag dat zelf zou zeggen. De trainer zelf stelt heel goed te weten waar hij met zijn ploeg aan moet werken om de boel nog beter op elkaar af te stemmen.

Fijn is in elk geval dat het Ten Hag was opgevallen dat het met de mentaliteit en het plezier in de groep wel goed zit. “Ze maken elkaar scherper. Ook omdat je continu met en tegen goede jongens speelt. Dat geeft plezier en het is een goede voedingsbodem om jezelf verder te ontwikkelen.”

Winnen geeft ook plezier. Bij iedereen. Het zou daarom mooi zijn als Ajax woensdagavond aan het langste eind trekt tegen Sturm Graz, waardoor Europees voetbal in elk geval een zekerheidje is.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >