Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag wil lastige klip Vitesse dit keer graag omzeilen

Vitesse-uit is nooit een eenvoudige opgave voor Ajax. Dat is op een of andere manier nu eenmaal zo, wij weten ook niet zo goed hoe dat komt. Wat we wel weten, is dat Ajax behoefte heeft aan een overwinning om de start van het seizoen goed af te sluiten.

31 augustus 2018 - 14:26
UsershyraProjectsajax_dataimagese7f0739528e48bddc4ba56e9cd37ad17_normal
Ten Hag weet dat het in de Gelredome niet gemakkelijk wordt. © Pro Shots

We hebben het inderdaad over het afsluiten van het eerste deel van het seizoen, want er staan binnenkort interlands op het programma. Ajax presteert nooit zo heel goed als er interlands aanstaande zijn, maar drie punten zijn nu een absolute must.

De remise tegen Heracles Almelo (1-1) laat in de eredivisie nog altijd zijn sporen na en een verschil van twee punten met de koploper valt best te overzien, maar een marge van vier of vijf wordt al direct best wel een beetje vervelend.

Erik ten Hag is zich bewust van de belangen die in Arnhem op het spel staan. “Vitesse, FC Utrecht en ADO Den Haag zijn voor Ajax lastige tegenstanders, dat is gezien de historie blijkbaar zo. Iedere club heeft dit met bepaalde tegenstanders en Ajax met deze drie,” erkent de trainer.

Gemakkelijk of moeilijk, alle euforie vanwege het bereiken van de Champions League mag eventjes opzij worden geschoven. “Vitesse-uit is niet lastig vanwege de nadruk op Europees voetbal, wij moeten in een modus komen van elke drie dagen een wedstrijd. En ook in een modus dat elke wedstrijd belangrijk is.”

“We hebben tegen Heracles gezien dat geen enkele wedstrijd gemakkelijk is, maar we nemen wel zelfvertrouwen mee en de spirit binnen de spelersgroep is goed. We moeten op het koord blijven,” vervolgt Ten Hag. “Het is alleen maar goed om nu tegen Vitesse te spelen, ook al moeten we vol aan de bak.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >