Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Teleurgestelde Ten Hag: ‘We zijn als team door het ijs gezakt’

Erik ten Hag zich na afloop van Ajax - Heracles Almelo ernstig teleurgesteld bij de persconferentie. De 1-1 hakte er aardig in bij de coach, die duidelijk veel meer van zijn ploeg had verwacht. De spelers gaven echter niet thuis.

11 augustus 2018 - 21:22
UsershyraDesktopajax_dataimagesb068447f93010421c1a4d3c2db688a49_normal
Ten Hag is ernstig teleurgesteld in zijn ploeg. © Pro Shots

Door Floris Roos

“We zijn als team door het ijs gezakt,” stelde Ten Hag, die geen individuele spelers wilde uitlichten. “Ik ben behoorlijk teleurgesteld. De afspraak was om de gaskraan vanaf het begin open te zetten. Dat hadden we ons voorgenomen, maar als je dan de eerste helft ziet... Dat was tempoloos en gewoon niet goed.”

De bezoekers hadden al snel door dat het niet lekker liep met de mannen van Ten Hag en vertraagden bij elke mogelijkheid het spel, vooral in de tweede helft. “Het duurde veel te lang voordat we in de wedstrijd kwamen en we creëerden ook te weinig kansen. Daar kunnen we kort over zijn,” aldus de trainer, die zag dat Ajax uiteindelijk een tandje bij schakelde, al was het toen al te laat.

“De kansen die we krijgen, moeten we wel benutten. Dat gebeurde ook niet. Dit was echt onvoldoende. Het is zaak om dit heel snel te verwerken, omdat Standard Luik ook alweer snel op het programma staat.”

De trainer had overigens geen spijt dat hij driftig aan het wisselen was geslagen in zijn basisopstelling. “Het kon gewoon niet anders,” verdedigde Ten Hag zijn keuzes. “Huntelaar had vorig jaar vijf spierblessures en Dolberg is geblesseerd. Dan moet je keuzes maken. Tagliafico en Schöne speelden een WK en Europees en zijn vermoeid. Frenkie is net terug van een langdurige blessure. Dan is drie wedstrijden in zeven dagen teveel van het goede.”

Er kan veel gezegd worden over de wisselingen in de basis, maar we mogen toch heus stellen dat de basisspelers van zaterdagavond ook best van Heracles hadden mogen winnen...

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >