Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag vindt flirt van Ajax met gelijkspel 'totaal onnodig'

Er wordt natuurlijk hevig gediscussieerd over diverse VAR-momenten, maar wat nu als Ajax enkele kansen 'gewoon' had benut? Dan hadden we die discussie nu helemaal niet hoeven voeren, zo stelt Erik ten Hag. De trainer wijst erop dat Ajax tegen een gegroepeerd VVV-Venlo volop kansen kreeg.

19 augustus 2018 - 10:53
UsershyraDesktopajax_dataimagese6ed466f795aefab20a373af9783d7d3_normal
Ten Hag moet richting de slotfase het een en ander omzetten. © Pro Shots

Ajax verliet De Koel met een magere overwinning (0-1) en het enige doelpunt viel uit een penalty. De bal ging terecht op de stip, maar er was wel een interventie vanuit Zeist voor nodig waar Ajax eerder al op basis van videobeelden een tegentreffer geannuleerd zag worden.

“Het is totaal onnodig dat we zo moesten billen knijpen, want we hebben aardig gespeeld. Het lukte om VVV terug te dringen, zij konden er niet eens uitkomen. We missen onvoorstelbaar veel kansen. Ik tel er zo vier of vijf, zonder dat ik schoten van randje zestien meetel,” rekent Ten Hag voor in gesprek met de NOS.

“We staan hier nu ook over VAR te praten, maar we hadden met 0-2 of 0-3 moeten winnen. Het is zuur voor VVV hoe het uiteindelijk gaat, maar wij zijn er gelukkig mee,” vervolgt de trainer, die hoopt dat Ajax het zichzelf eens gemakkelijk gaat maken. “We hebben kwaliteit en dan moet je meedogenloos zijn.”

“Het klopt wel dat ik me pas zorgen maak als we geen kansen creëren. En wij creëerden wel kansen, ook nog eens tegen een ploeg die heel gesloten stond,” merkt Ten Hag terecht op. Toch moest hij overgaan op plan B, zeker na het uitvallen van David Neres.

Dat plan B spotte overigens niet iedereen. “Er was wel degelijk een plan B,” maakt hij duidelijk aan de verslaggever. “We moesten even wachten met onze tweede wissel, maar tegen de 70ste minuut bracht ik Carel Eiting om van achteruit wat meer tempo te krijgen. Dat pakte goed uit, denk ik.”

“En Donny van de Beek kwam erbij. De wissels waren op zich goed, we wilden breedte op het veld houden. VVV wisselde ondertussen nog defensiever, zodat we echt tegen een muur aan het spelen waren. Met Tadic en Ziyech aan de zijkanten kan Donny in het midden penetreren, in de buurt van Huntelaar. We moesten een weg vinden om te winnen en dat hebben we gedaan.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >