Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag verwacht tegen VVV wat versus Heracles ontbrak

De kans bestaat dat het uitduel met VVV-Veno wordt afgedaan als tussendoortje. Ajax is druk bezig om zich te plaatsen voor de Champions League, maar we mogen de eredivisie niet vergeten. De achterstand bedraagt al twee punten. Wat verwacht Erik ten Hag?

17 augustus 2018 - 16:11
UsershyraDesktopajax_dataimages070460e93d59267154db4635f5143606_normal
Ajax moet laten zien dat het heeft geleerd van een teleurstelling. © Ajax Images

Door Kevin Van Nunen

“Dat is altijd een moeilijke hè, vooraf aangeven wat je van een wedstrijd verwacht,” stelt Ten Hag tegenover Ajax Life. “We hebben vorige week in ieder geval een waarschuwing gehad en hopelijk onze les geleerd.”

Het is dus een open deur om te stellen dat VVV een simpel tussendoortje wordt, maar de vraag over het beeld van de wedstrijd is wel relevant. Wordt het een herhaling van Heracles-thuis of borduren we voort op het goede spel tegen Standard Luik?

“Het hangt ook van de tegenstander af,” brengt de trainer in. “Hebben ze lef en moed om ons hoog te attaqueren of zakken ze ver terug? VVV heeft een stugge en solide ploeg, ook vorig seizoen had Ajax in De Koel alle moeite om de wedstrijd te winnen.”

De kans is inderdaad aanwezig dat VVV besluit in te zakken en dan wordt het aan Ajax om een gaatje in de defensie te vinden. Waar komt het dan op aan? “Positiespel. Posities innemen op een dynamische, variabele manier met tempowisselingen en versnellingen om een tegenstander uiteen te spelen,” vervolgt Ten Hag.

“Het is natuurlijk moeilijker voor ons als een tegenstander inzakt, omdat we dan op zoek moeten naar ruimte. De backs kunnen dan niet zomaar overlappen. Het komt er voor ons op aan: wat kun je brengen aan de bal, waar vind je ruimtes en uiteindelijk diepte?”

De trainer weet dat Ajax vooral naar zichzelf moet kijken. Het lukte midweeks om een goede wedstrijd te spelen en tegen een mindere tegenstander moet je ertoe in staat zijn dit te herhalen, zeker als je al een teleurstelling achter de rug hebt.

“Er is zaterdag sprake van een totaal andere entourage dan in de Johan Cruijff Arena, dat hoef ik niet uit te leggen, maar we moeten wel dezelfde drang, passie en strijd brengen. Ook een topvoetballer is echter geen robot,” blikt Ten Hag vooruit.

“Dus moet je veel doen om de motivatie te vinden om te bewegen, soms uit het puntje van je teen. Bij een Europese wedstrijd tegen Standard Luik en Dinamo Kiev gaat zoiets vanzelf, maar tegen VVV moet je er meer inspanning voor doen, ook al is een topprestatie noodzakelijk.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >