Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag verwacht dat Ajax diep moet gaan om CL te halen

Voor de wedstrijd tegen Dinamo Kiev had Erik ten Hag meteen getekend voor een 1-0-overwinning. Met de uiteindelijke 3-1-zege kon de oefenmeester dus meer dan leven. “Ik denk dat we een schitterende avond hebben beleefd.”

23 augustus 2018 - 00:51
UsershyraDesktopajax_dataimagesdc665afb1351ec3915dd1c77fe368c9e_normal
Ten Hag was meer dan tevreden over het spel van Van de Beek. © Pro Shots

Door Sander Zeldenrijk

Die schitterende avond begon al toen de spelersbus aankwam bij de Johan Cruijff Arena en de inzittenden een blik konden werpen op de entrada die gaande was. Ook Ten Hag keek uit het raampje naar de Ajaxsupporters, die vooraf al een feestje vierden.

“De fans hunkeren ook naar de Champions League en dat kregen we heel duidelijk mee. Zo begonnen we ook aan de wedstrijd. Dinamo Kiev werd overvallen en wij scoorden meteen. Dat was natuurlijk het gewenste scenario en dat is dan geweldig.”

Hoewel 3-1 een geweldige uitgangspositie vormt voor de return, is het volgens Ten Hag nog niet gespeeld. “Met 4-1 was het leven daar een stuk gemakkelijker geworden. We moeten op onze hoede blijven. Dinamo Kiev kan heel effectief zijn. Het is nu pas rust. We moeten daar scoren en goed verdedigen maar gaan er zeker niet gemakzuchtig heen,” benadrukt de winnende trainer.

Daarvoor speelde Dinamo Kiev in Amsterdam ook te goed. “Ze hebben ons niet verrast, maar hebben wel laten zien een uitstekende ploeg te zijn met veel individueel goede spelers. Een stug team dat goed kan schakelen en gevaarlijk is bij spelhervattingen.”

Dat laatste bleek na een kwartier toen de bezoekers uit een corner trefzeker waren. “Dat was onnodig. We waren ongedisciplineerd op de tweede bal en hadden even daarvoor al een waarschuwing gekregen. Zoiets mag ons niet overkomen. Een goede les. We waren even van slag, maar pakten het weer op met twee goede goals in de laatste tien minuten.”

Ten Hag hamerde er in de rust bij zijn spelers op het spel te blijven verplaatsen, omdat de spelers van Dinamo Kiev daar moeite mee hadden. Het resulteerde in twee grote onbenutte kansen, voor Klaas Jan Huntelaar en Hakim Ziyech.

Of de uiteindelijke 3-1 dan ook al genoeg is, wilde Ten Hag niet bevestigen. “We moeten nog diep gaan om in de groepsfase te komen. Dat gaat niet vanzelf, maar we mogen wel vertrouwen hebben.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >