Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag vindt het 'belachelijk' dat Ajax even kampioen wordt

Dat fans en media Ajax als torenhoog titelfavoriet zien is voor Erik ten Hag geen reden om te denken aan een eenvoudig kampioenschap. “Ik vind dat waanzinnig zelfs. Ajax dat zomaar even kampioen wordt, belachelijk.”

11 augustus 2018 - 14:50
UsershyraDesktopajax_dataimages5bbfa833e22a71fa3f4d53f77854c3c3_normal
Makkelijk gaat het niet worden, maar Ten Hag zijn Ajax wel kampioen worden. © Pro Shots

Dat het uitgavenpatroon van Ajax deze transferperiode van een ander kaliber is dan dat van concurrenten PSV en Feyenoord, zegt Ten Hag dan ook niet zoveel. “Genoemde bedragen, het doet uiteindelijk allemaal niet terzake. Je moet het beste team formeren en winnen. Dat is de uitdaging waar we voor staan.”

Tijdens de persconferentie bleef het nog even over cijfers gaan, toen gevraagd werd hoeveel zin – op een schaal van 1-100 - de oefenmeester heeft in de start van het Eredivisieseizoen. Dat Ten Hag ‘100’antwoordde kwam niet als een grote verrassing. De vraag die hierop volgde was van dezelfde aard: hoe groot acht je de kans – wederom op een schaal van 1-100 - dat Ajax kampioen wordt?

Het antwoord op deze vraag was wederom ‘100’, al wilde Ten Hag hier nog wel wat aan toevoegen. “Dit moet je wel bij het antwoord zetten en niet knippen: Een trainer van Ajax moet altijd 100 zeggen, een ander antwoord zou vreemd zijn. Maar we weten dat we heel geduchte concurrenten hebben en moeten het allemaal nog maar waarmaken.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >