Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag is er nog niet uit als het gaat om Blind en Frenkie

Daley Blind is als grote aankoop gehaald voor de centrale plek achterin, maar of hij daar ook het hele seizoen gaat spelen is niet zeker. Als het voor het team beter is om Frenkie de Jong daar te posteren en Blind door te schuiven naar het middenveld, dan zal Erik ten Hag het niet nalaten.

13 augustus 2018 - 16:04
UsershyraDesktopajax_dataimages536c72b517efcac30764ddc5a9eaf57f_normal
Wat is het beste voor het team? Ten Hag weet het nog niet. © Ajax Images

Dit konden we opmaken uit de persconferentie in aanloop naar de return tegen Standard Luik, dinsdagavond in de Johan Cruijff Arena. Frenkie viel zaterdag in als centrale verdediger en Blind schoof door naar de linksbackpositie. Een week eerder in België stond Frenkie nog op zijn geliefde middenveld. Het is kortom nog een beetje stuivertje wisselen.

Het roept de vraag op wat nu de beste plek is voor Frenkie. “Voor het team of voor Frenkie,” stelt Ten Hag direct een wedervraag. “Dat weet ik niet. Dat moet zich nog gaan settelen. Ik kan nu nog niet weten wat de beste balans is. Dat moet nog blijken. Of ik het ideale team al in mijn hoofd heb? Ja, maar meestal vallen de puzzelstukjes pas na een wedstrijd of acht echt op hun plek. Het moet zich nog settelen en je bent ook afhankelijk van de transferwindow.”

Frenkie wil graag op het middenveld spelen, maar Ten Hag maakte wel duidelijk dat het team boven de persoonlijke voorkeurspositie van een speler staat. Met andere woorden: als het voor het team beter is dat Frenkie van achteruit speelt en Blind als nummer zes, dan aarzelt de trainer niet om het zo neer te zetten. Het is voor Ten Hag echter nog te vroeg om daar nu al op vooruit te lopen.

“Beide spelers kunnen centraal achterin en op het middenveld goed uit de voeten. Ze weten ook dat dit de posities zijn waar ze zich op moeten richten.” Tegen Heracles (1-1) viel Frenkie dus in als centrale man achterin en daar had Ten Hag een reden voor. “Met Frenkie heb je tempo en ritme aan de bal van achteruit.”

Het is afwachten hoe Ten Hag zijn ploeg tegen Standard Luik laat spelen. Desgevraagd liet de trainer wel weten dat hij hoe dan ook zijn sterkste elf neerzet. Of Carel Eiting tot die elf behoort is afwachten. De middenvelder is een vraagteken voor dinsdag wegens buikkrampen, maar traint wel mee.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >