Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag hoopt ook tegen Emmen op volle steun van publiek

Erik ten Hag kijkt met groot genoegen terug op de enerverende heenwedstrijd tegen Dinamo Kiev, die met 3-1 werd gewonnen. Toch is het zaak iedereen vlijmscherp te krijgen voor het duel met promovendus FC Emmen.

24 augustus 2018 - 17:37
UsershyraDesktopajax_dataimages4fc4c7eeb23d613ece89cdebedd5fe4e_normal
Na Kiev-thuis moest de knop snel om richting zaterdag. © Ajax Images

Of de trainer en zijn spelers nog in een jubelstemming zijn? Nee, dat niet. Zaterdag staat het tweede thuisduel in de eredivisie op het programma en Ajax heeft nog wel iets goed te maken, gezien de valse start tegen Heracles (1-1). Op Ajax TV kijkt Ten Hag alvast vooruit op het komende eredivisieweekend.

“Eventjes mochten we hiervan genieten. 24 uur en daarna moest de knop weer om. De volgende uitdaging komt alweer op ons af,” stelt de trainer die woensdag natuurlijk genoot van de ambiance en entourage in het stadion. “Dat was een prachtige belevenis. Voor de spelers, maar ook voor de supporters. Zo moet het samen zijn.”

De oefenmeester vindt het wel prettig dat zijn ploeg zaterdag alweer mag aantreden. De trainer hoopt zelfs dat eenzelfde soort sfeer ontstaat in het stadion als tegen Kiev, al lijkt dat wat teveel gevraagd. Voor zowel spelers als supporters is Emmen-thuis immers wat anders dan een Europees avondje. Het mag misschien niet, maar dat is nou eenmaal zo.

De bedoeling van Ten Hags woorden zijn echter heus wel duidelijk. Zijn ploeg heeft de steun van het publiek nodig, zo is zijn boodschap, maar de trainer weet ook dat het uit de groep zelf moet komen. “Ze moeten het zelf afdwingen.”

Ten Hag benadrukt dat de wisselwerking tussen spelers en publiek belangrijk is en dat een dergelijke ambiance zijn ploeg kan helpen boven zichzelf uit te stijgen. “Het wordt steeds meer en meer een team. Dat konden we tegen Dinamo Kiev wel zien.”

“Je ziet de automatismen die ontstaan, de vastigheden. Ze gaan elkaar steeds beter begrijpen en in elkaars kracht spelen,” concludeert Ten Hag tevreden. “We creëren aanvallend steeds meer, maar veroveren ook snel weer ballen terug. Voor een tegenstander is het dan moeilijk om onder de druk uit te komen.”

Volgens de trainer ging zijn ploeg diep tegen Kiev, maar toch vraagt hij hetzelfde van zijn groep tegen het enthousiast voetballende FC Emmen. Het positieve nieuws is dat de spelers fysiek goed uit de krachtmeting van woensdag zijn gekomen. Dat David Neres het treffen met Emmen niet haalt, dat was al duidelijk.

“David doet er alles aan om klaar te zijn voor dinsdag in Kiev, maar of dat lukt staat in de sterren geschreven,” aldus Ten Hag. 

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >