Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag hoeft uit bij VVV-Venlo minder te rouleren

Na afloop van de valse competitiestart thuis tegen Heracles (1-1) ging het meer dan eens over spelers die door Erik ten Hag buiten de ploeg waren gelaten. Vooruitlopend op het uitduel met VVV-Venlo stelt de trainer dat hij nu minder spelers zal sparen.

17 augustus 2018 - 14:16
UsershyraDesktopajax_dataimages64cd5c0825574ddcdccaa5ae03cb99b1_normal
Ten Hag gooit zijn elftal tegen VVV-Venlo niet door elkaar. © Ajax Images

Tijdens Heracles-thuis werden een aantal sterkhouders, zoals Klaas Jan Huntelaar en Nico Tagliafico, nog gespaard. De coach kreeg het na het gelijkspel in de Johan Cruijff Arena vol voor de kiezen: hij had met de sterkste elf moeten beginnen. Al kun je ook stellen dat het elftal dat wel binnen de lijnen stond, best had mogen winnen van Heracles.

De spelersbus van Ajax zet zaterdag koers richting Venlo waar het in De Koel op kunstgras aantreedt tegen VVV. Een traditioneel lastig duel en de vraag is dan ook: gaat Ten Hag wederom spelers sparen, ook gezien de komende wedstrijd tegen Dinamo Kiev?

“Minder in elk geval,” stelt Ten Hag tijdens de persconferentie in antwoord op de vraag of hij spelers rust gaat geven. “We hebben nu vier dagen na Standard en vier dagen voor VVV. Vorige keer was het drie om drie dagen. Nu hebben spelers wat langer de tijd om te herstellen.”

De trainer zoekt ook naar automatismen in zijn elftal en hint richting een enkele wijziging hier of daar. Ook dezelfde opstelling als tegen Standard-thuis is niet uitgesloten, valt op te maken de woorden van Ten Hag, die nog maar eens uitlegde waarom hij Huntelaar rust gunde tegen Heracles.

“We hebben twee volwaardige eerste elftal spitsen in Huntelaar en Dolberg. De laatste is geblesseerd en in augustus niet of nauwelijks inzetbaar. Dat was ook reden om Huntelaar tegen Heracles aan de kant te houden, want we hadden hem tegen Standard ook weer hard nodig. We willen niet dat hij ook voor langere tijd uitvalt, want dan hebben we een probleem.”

Overigens heeft Dolberg wel weer de stap naar het trainingsveld gemaakt, maar teamtrainingen komen voor de Deense spits nog te vroeg. Ook is hij nog niet pijnvrij. Tot die tijd zal Kaj Sierhuis de reservespits zijn. Een spits erbij halen vindt Ten Hag niet nodig. “Dolberg doet er alles aan om snel terug te zijn. Dan hebben we twee volwaardige spitsen. Dat lijkt me meer dan voldoende.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >