Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag glimlacht om ‘underdog-tactiek’ Preud’homme

Tijdens de persconferentie in aanloop naar het eerste treffen met Ajax plaatste Michel Preud’homme zijn ploeg direct in de underdogpositie. Erik ten Hag moet erom glimlachen en weet dat het allemaal bij het spel hoort.

06 augustus 2018 - 22:21
UsershyraDesktopajax_dataimagese5db761666edb9041342323d71c5ea61_normal
Ten Hag laat zich niet gek maken door de uitspraken van Preud’homme. © Pro Shots

“Als je ziet welke spelers zij hebben gekocht, poeh, dat gaat om bedragen die wij bij Standard niet kunnen betalen,” stelde Preud’homme richting het treffen met Ajax. De voormalig topkeeper en oud-coach van FC Twente doelde daarbij onder andere op de investeringen die Ajax deed om Dusan Tadic en Daley Blind aan zich te binden. Hij gaf verder aan de Ajax eigenlijk gewoon in de Champions League hoort.

Als Ten Hag in het bloedhete perszaaltje van Standard Luik wordt geconfronteerd met de uitspraken van zijn collega, verschijnt er een glimlach op zijn lippen. “Het is de bekende tactiek om de favorietenrol zo nadrukkelijk bij ons neer te leggen. Dat mag allemaal, maar ik denk dat het wat genuanceerder ligt.”

“Vanuit ons perspectief bekeken hebben we het vertrouwen, maar Standard Luik is ook gewoon een topclub. Ik denk dat fifty-fifty reëler is. Ik verwacht dinsdag een fysiek sterk team tegenover ons, dat met volle motivatie en tempo zal spelen. Maar wij spelen ons eigen spel. Het spel dat bij Ajax past. We gaan van eigen kracht uit.”

Over de druk op spelers en staf heeft de trainer ook wel iets te zeggen. “Of we minder druk voelen dan tegen Sturm Graz? Natuurlijk, het belangrijkste is dat Ajax Europa in gaat. Dat doel is behaald. Twee jaar achter elkaar niet Europees kan niet. Er zat veel druk op de duels met Sturm Graz, maar we zijn nog niet tevreden. We streven hogere doelen na en daar gaan we voor. Die spanning heb je ook nodig om tot goede prestaties te komen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >