Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tagliafico reist niet mee en moet nagelbijten voor televisie

Nicolas Tagliafico reist niet met de Ajaxselectie mee naar Oekraïne. De linksback is geschorst voor de return tegen Dinamo Kiev en wilde niets liever dan alsnog met zijn ploeggenoten op pad, maar Erik ten Hag vindt het beter als de Argentijn eventjes zijn rust pakt.

26 augustus 2018 - 20:45
UsershyraDesktopajax_dataimagesd2a7e6112c46a09f0b2560ae185a4a6b_normal
Hoe zwaar wordt de inbreng van Tagliafico dinsdag gemist? © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen en Mike van Damme

Tagliafico ontving in de thuiswedstrijd tegen Dinamo Kiev alweer zijn derde gele kaart van de Europese voorronde en dit betekende een automatische schorsing. De linkspoot vertelde nadien tegenover Ajax Life dat hij hoopte alsnog mee te mogen naar Oekraïne.

“Ik vind het echt helemaal niets televisie te moeten kijken als mijn ploeg een belangrijke wedstrijd speelt. Ik word daar alleen maar nerveus van,” aldus Tagliafico. Ten Hag vindt het echter beter als zijn speler eventjes een paar dagen rust pakt. Reizen valt hier niet onder.

“Nico gaat niet met ons mee, hij krijgt een enkele dagen vakantie. Ik heb tegen hem gezegd: neem even een paar dagen afstand, kom donderdag terug op de club en dan pakken we het op voor de uitwedstrijd tegen Vitesse,” reageert Ten Hag als Ajax Life naar de plannen informeert.

Tagliafico was met Argentinië actief op het WK en kwam weliswaar niet verder dan de achtste finales, maar dit was al genoeg om zijn vakantie behoorlijk te kortwieken. De trainer moet nog altijd voorzichtig omspringen met zijn WK-gangers en is dat nu ook van plan te doen.

We weten dat Ajax een drukke periode tegemoet gaat, waarin Europese wedstrijden, bekerpotjes en competitieduels elkaar in hoog tempo afwisselen. “Het nadeel van de schorsing wordt een klein voordeeltje omdat Nico wat rust kan nemen,” stelt Ten Hag. “Er wacht hem nog een heel inspannende herfst.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >