Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Sydney FC in de gloria met ‘Dutch Star’ Siem de Jong

Er is een oplossing gevonden voor Siem de Jong (29). De middenvelder vertrekt naar Down Under, waar hij het seizoen op huurbasis afmaakt bij Sydney FC. In Australië zijn ze euforisch.

23 augustus 2018 - 10:53
UsershyraDesktopajax_dataimagesf504b3fbf293b8a6623da432aed143e8_normal
Hup Siem! © Sydney FC

De website van de Australische club gebruikt stevige teksten en kopt ‘Sydney FC sign Dutch international’. Het is natuurlijk niet onwaar, maar de laatste interland van Siem dateert uit 2013 en daar zal het ook wel bij blijven. Hij speelde in totaal zes wedstrijden voor Oranje, waarin hij tweemaal doel trof.

Hoe dan ook, het is een fraai staaltje ‘framen’ van de Australische club en daar bleef het ook niet bij. We zien nog meer dikke hoofdletters: ‘Dutch star joins the Sky Blues!’

Voor Siem is het sowieso een mooi voetbalavontuur. Zijn terugkeer bij Ajax werd niet wat speler en club er vooraf allemaal van hoopten. Onder Erik ten Hag hoeft de middenvelder sowieso nergens op te rekenen, dus een vertrek is voor alle partijen het beste.

Toch is het te hopen voor Siem dat de druk niet teveel wordt opgevoerd, want op de website van zijn nieuwe werkgever gaan ze echt los. Zo is Syndey FC’s voorzitter Scott Barlow ook aardig in de gloria. Lees maar even mee:

“In Siem, we have recruited a truly world class footballer and we are excited to be able to bring him to Sydney FC.” We moeten stiekem een beetje glimlachen. Als je niet beter weet, dan denk je dat de club Cristiano Ronaldo heeft binnengehengeld.

Siem zelf laat op het digitale huis van zijn nieuwe club weten flink ‘excited’ te zijn dat hij de kleuren van Sydney FC mag dragen en niet kan wachten om te beginnen in de Hyundai A-League.

We wensen Siem sowieso alle succes bij zijn mooie nieuwe avontuur!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >