Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Scoren tegen Dinamo Kiev wordt nog hels karwei voor Ajax

Het wordt de hoogste tijd om het serieus over Ajax - Dinamo Kiev te hebben. We hebben het uitduel met VVV-Venlo achter de rug en de volgende matchday sluipt naderbij. Er valt ons dit seizoen iets op bij de Oekraïners: ze krijgen amper doelpunten tegen.

20 augustus 2018 - 18:04
UsershyraDesktopajax_dataimagese2550c83ca73e8ade1eb42a9b8df9631_normal
Die 'mafkees' zat Ajax toen met Dnjepr nog flink dwars... © Pro Shots

Dinamo Kiev is na vier speelronden koploper van Oekraïne en koestert een voorsprong van drie verliespunten ten opzichte van de nummers twee en drie, die al een wedstrijd meer speelden. Shakhtar Donetsk en Oleksandria verloren hun potjes van... Inderdaad, de koploper.

Je kunt dus niet zeggen dat Dinamo Kiev een eenvoudige competitiestart tegemoet ging, maar de ploeg is nog altijd zonder tegentreffers. De vier wedstrijden tot dusver werden stuk voor stuk omgezet in een 1-0-overwinning.

Ook de strijd om de Supercup, eveneens tegen Shakhtar Donetsk, werd met minimaal verschil gewonnen. Europees gezien is het Dinamo Kiev niet gelukt om zijn doel schoon te houden. Slavia Praag vond in de heenwedstrijd een gaatje (1-1), maar ging in de return met 2-0 onderuit.

We weten nog niet zo gek veel van Dinamo Kiev – de komende dagen zijn bedoeld om ons te verdiepen – maar de club kan in ieder geval bogen op een solide verdediging. Precies dat is wat de club graag doet, getuige de duels met Slavia Praag.

Het is verder nog even afwachten of diverse spitsen fit mee afreizen naar Amsterdam. Hier bestonden de afgelopen dagen wat twijfels over. Grote kans dus dat Dinamo Kiev ook in de Johan Cruijff Arena niet uit de startblokken zal schieten, maar dat het loert op ruimtes die Ajax laat terwijl het ten aanval trekt. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de gebrekkige effectiviteit van Ajax als het een kans krijgt...

Oh ja... Als we het over Dinamo Kiev hebben, waarom staat er boven dit bericht dan een foto van een keeper die het aan de stok heeft met good old Mike van de Hoorn? Heel simpel, die keeper is Denys Boyko. En die kennen we nog.

Boyko verdedigde tijdens seizoen 2014/2015 het doel van Dnjepr Dnjepropetrovsk, dat toen te sterk was voor Ajax. Er werd thuis met 1-0 gewonnen en uit met 2-1 verloren, maar het doelpunt dat tijdens de verlenging viel telde dubbel en bleek goud waard.

Boyko verdiende een transfer naar Besiktas, maar zijn verblijf daar werd geen groot succes. Een kleine omweg via Malaga later kwam hij onder de lat te staan bij Dinamo Kiev, vandaar dat we hem nu weer tegenkomen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >