Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schöne ziet Ajax toegroeien naar vereist niveau voor CL

Er lonkt iets, in de verte, want de Champions League is misschien dicht bij maar ook nog ver weg. Ajax zette Standard Luik (3-0) opzij en moet nu Dinamo Kiev eruit wippen. Lasse Schöne ziet Ajax toegroeien naar een niveau dat het kampioenenbal vereist.

15 augustus 2018 - 13:56
UsershyraDesktopajax_dataimagesbab5a33b52150d2c3ac617ca8cd7b1e6_normal
Het lukt Ajax nu wel om Standard onder de duim te houden. © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

Lasse, dit was je vijftigste Europese wedstrijd voor Ajax. Komt deze in het linkerrijtje binnen of zelfs in de toptien?
“Dat weet ik niet, zoiets vind ik lastig te zeggen. Ik heb aardig wat mooie Europese wedstrijden voor Ajax gespeeld. Het is leuk dat de vijftigste zo’n aardige is.”

Hoe is het om als een van de twee nummers zes te spelen?
“Het zag er bij vlagen heel goed uit. De manier waarop we tegen Standard hebben gespeeld, met volle concentratie, daar moeten we op verder bouwen. Het zag er bij vlagen heel goed uit. Ik weet niet of concentratie het toverwoord was. We stonden opnieuw 2-0 voor bij rust en in de tweede helft werd duidelijk dat het scenario van Luik zich niet ging herhalen.”

Ging het tijdens de rust nog over Standard-uit?
“Zeker weten. We maakten elkaar opnieuw duidelijk dat we op dezelfde manier moesten verder gaan. Die manier was trouwens anders dan in Luik. En vijf minuten later staat het 3-0, eigenlijk precies wat er in Luik aan ontbrak. Dat speelt veel gemakkelijker.”

Wat hebben jullie gedaan om het gevaar van Standard te neutraliseren?
“We hadden moeite met hun buitenspelers, die vaak naar binnen kwamen en ik denk dat we het dit keer beter hebben opgelost. We stonden beter, de nul was heilig. Hun spelers op rechts gingen heel vaak naar binnen, maar we haalden nu de ballijn eruit en daardoor verdween het gevaar. De communicatie was beter, er was meer duidelijkheid op het veld. Ik denk dat dit ook wel te zien was.”

Als je zo snel tegen dezelfde ploeg speelt, maakt dit het gemakkelijker om te anticiperen?
“Ja, dat is duidelijk. Je kunt de eerste wedstrijd terugkijken, de volle negentig minuten, en we wisten dat de kans groot was dat Standard zo ging spelen als vorige week in de tweede helft. We hebben het goed gedaan. Maar af en toe waren we een beetje slordig. Dat moeten we eruit zien te krijgen, maar zoiets hou je altijd en dat hoort ook een beetje bij Ajax.”

Ajax gaat strijden om een startbewijs, maar is het ook klaar voor de Champions League?
“Als we zo spelen als thuis tegen Standard en weinig blijven weggeven, lijkt het erop. Maar als we zo spelen als in Luik… Dan niet. Toen waren we verder van het vereiste niveau verwijderd. Deze return geeft goede hoop, in de Champions League kom je ploegen tegen die aan één kans genoeg hebben.”

Hebben we het ware gezicht van Ajax gezien?
“Dat hoop ik! Ik denk dat we ons ware gezicht tegen Sturm Graz bij vlagen ook al lieten zien, maar dit is een andere tegenstander en we toonden het opnieuw. Het ziet er goed uit.”

Weet jij iets van Kiev?
“Ik weet alleen dat het in Oekraïne ligt! Je doelt natuurlijk op Dinamo en nee, daar weet ik niet veel van. We gaan die ploeg analyseren, zodat we weer weten wat we moeten doen. We moeten de boel ook niet ‘dood’ analyseren, maar gewoon met onszelf bezig zijn.”

De les voor de return tegen Standard was duidelijk, maar hoe breng je VVV-uit nu tot een goed einde?
“Het moet tegen VVV gewoon goed gaan. Of de druk erop staat? Bij ons is er altijd sprake van druk. Je moet je eerste thuisduel winnen, alle thuiswedstrijden zelfs, maar dat kan nu al niet meer. We weten van VVV-uit al dat het vorig seizoen erg stroef ging. Het was toen warm, op kunstgras, dat was niet gemakkelijk. Het wordt nu ook niet eenvoudig, maar er moet gewonnen worden.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >