Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schöne knokt al zes jaar met succes bij Ajax

Het is goed gebruik dat een speler aanschuift naast zijn trainer bij de persconferentie in aanloop naar een Europese wedstrijd. Dit keer nam Lasse Schöne plaats achter de microfoon.

07 augustus 2018 - 07:33
UsershyraDesktopajax_dataimagesbb8aaac9305631f6609b6f327b07305b_normal
Lasse heeft niet over een transfer nagedacht. © Pro Shots

Je zou het bijna vergeten, maar de 32-jarige Schöne tekende al in 2012 een contract in Amsterdam en loopt dus al flink wat jaartjes rond bij de club. Plannen om eens wat anders uit te proberen heeft de Deense middenvelder vooralsnog niet.

“Nee, ik heb niet echt over een transfer nagedacht,” geeft Schöne antwoord op de vraag in de snikhete perszaal van Stadion Sclessin. De vraag wordt mede gesteld, omdat Ajax aardig heeft ingekocht en het dringen is op het middenveld. De Ajacied weet wat hem te doen staat.

“Elk jaar is het knokken. Ook voor mij. Dat gaat al zes jaar zo, dus dat ben ik wel gewend. We worden allemaal beter van de concurrentie.” Schöne voelt zich prima thuis in Nederland en het is een feit dat hij zich elk jaar weer terugvecht in het basiselftal, ongeacht welke trainer er voor de groep staat. In die zin lijkt de Deen soms op een kat met negen levens.

Net als zijn trainer moet Schöne glimlachen om de uitspraken van Standard-coach Michel Preud’homme. De Belgische oefenmeester dichtte Ajax nadrukkelijk de favorietenrol toe. “Dat zou ik ook doen als ik hem was,” stelt de middenvelder. “Overal waar Ajax komt is het favoriet.”

“Maar dat is Standard net zo goed. Ze wonnen de beker vorig jaar en ze spelen thuis voor een enthousiast publiek. Maar goed, de laatste wedstrijden hebben we wel laten zien wat we in huis hebben, maar het is niet zo dat je gelijk de favoriet bent als je als club geld uitgeeft. We hebben een uitstekende ploeg, maar dat heeft Standard ook.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >